Дубай: Тенисистката с най-много победи за сезона бе надиграна от 112-ата в света

от в 17:44 на 22.02.2023
Калоян Соколов

Белинда Бенчич винаги е притежавала качествата да бъде сред най-добрите в света, но често е страдала от липса на постоянство и това я е разделяло от възможността да се бори за най-големите трофеи. Олимпийската шампионка обаче е абсолютен еталон за константно добри резултати от началото на новия сезон и е настоящата лидерка по победи през 2023-та, имайки цели 16 на своята сметка. Швейцарката вече завоюва титлите в Абу Даби и Аделаида,като не спира "да бере плодовете" от новото си сътрудничество с Дмитрий Турсунов.

Всичко това правеше световната номер девет една от сериозните претендентки за купата на WTA 1000 надпреварата в Дубай, но тя беше принудена да прекара близи 3:30 часа на корта в сблъсъка си на старта с Марта Костюк и днес нямаше никакви останали съпротивителни сили.

От обстоятелствата се възползва Каролина Мухова, която през последната година страдаше от редица контузии и напусна топ 100 на света, ала в момента изглежда отново в оптимална форма и заслужено се наложи с убедителното 6:1 6:4, за да си осигури четвъртфинална битка с третата поставена Джесика Пегула.

Двете си размениха по един уверен сервис гейм, след което видимо интензитетът в действията на Бенчич спадна драстично, а чехкинята веднага усети това и започна да варира играта умело с множество къси топки. Мухова движеше непрекъснато опонентката си, удължавайки максимално разиграванията и тази тактика сработи, защото фаворитката не спечели нито гейм повече в откриващия сет.

Втората част започна далеч по-позитивно за осмата поставена, която се справяше отлично на собствен начален удар и първа имаше шанс да пробие, но избърза в желанието си да направи завършващ удар, а впоследствие по-нискоранкираната състезателка отново пое инициативата в свои ръце и се откъсна напред с 4:2. 

Макар и физически лимитирана, то швейцарката нямаше намерение да се отказва и заигра с максимална доза риск, което даде своите положителни резултати за нея и тя стигна до изравняването при 4:4, само че нямаше как да продължи да действа по този начин за дълъг период от време и съвсем скоро бившата полуфиналистка от Аустрелиън Оупън сложи точка на спора в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дубай: Тенисистката с най-много победи за сезона бе надиграна от 112-ата в света Калоян Соколов
Теми:  
wta | белинда бенчич | дубай | каролина мухова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook