Двама 17-годишни наши сънародници ще представят България на Аустрелиън Оупън!

от в 13:24 на 09.12.2021
Калоян Соколов

Младите надежди на българския тенис Динко Динев и Денислава Глушкова са приети в основната схема на Откритото първенство на Австралия за юноши и девойки. За двамата 17-годишни играчи това ще бъде дебют в турнирите от Големия шлем. Надпреварата за тенисисти до 18 години започва на 24 януари в Мелбърн. Като част от подготовката на талантите предишната седмица те ще се включат в престижния турнир за юноши и девойки Траларгон (Австралия).

Родните таланти получават този шанс вследствие на резултатите си от годината и подкрепата от страна на Българската федерация по тенис. През тази година националния треньор Даниел Ангелов беше на два тура с Динев и Глушкова в Испания и Казахастан. Тези две подготовки бяха обезпечени от БФТ. През 2022 г. от Българската федерация по тенис е планирано обособяване на отделен фонд, който да подпомага участието на българските състезатели на турнирите от Големия шлем.

Динев е 119-и в световната ранглиста за юноши в момента, но от началото на януари ще влезе в топ 100 след отпадането от класацията на играчите, които са родени през 2003 година. Той игра два финала в турнирите на ITF до 18 години, като спечели една титла в Шимкент в края на юни. В момента Динко е част от отбора на ITF за турнирите Еди Хер и Ориндж Боул в САЩ.

Глушкова е 67-а при девойките, но ще прогресира сред първите 50 на старта на следващия сезон. Тя спечели три титли в четири финала в турнирите на ITF до 18 години през този сезон. Денислава помогна на ТК "Дема" да триумфира с шампионската титла в отборното първенство на България при жените в края на октомври, а в началото на същия месец достигна полуфинал на международния турнир от веригата на ITF за жени в Созопол.

Източник: БФТ

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двама 17-годишни наши сънародници ще представят България на Аустрелиън Оупън! Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | бгтенис | девойки | денсилава глушкова | динко динев | юноши

Коментари





Следвайте ни в Facebook