Двукратна шампионка от Шлема е поредната поставена, която напуска Ролан Гарос!

от в 15:26 на 06.06.2021
Мирела Николова

Виктория Азаренка, която е носителка на титлата на Откритото първенство на Австралия през 2012 и 2013 г., допусна обрат в двубоя си от осминафиналната фаза на Ролан Гарос и така се превърна в поредната поставена тенисистка, която напуска надпреварата в Париж след загуба от по-нискоранкирана състезателка в лицето на Анастасия Павлюченкова. Рускинята предаде първата част, но в последвалите два сета бе видимо по-стабилната от двете на корта и заслужено се поздрави с крайния успех - 5:7 6:3 6:2. В спор за място на полуфиналите Павлюченкова ще се изправи срещу някоя измежду Серина Уилямс и Елена Рибакина.

В началните минути на мача двете състезателки изпитваха сериозни проблеми от сервис линията и това доведе до общо 4 пробива в първите 5 гейма на двубоя. Оттам нататък те подобриха представянето си на начален удар и последваха няколко рутинно спечелени подавания за сервиращите. Ключов се оказа единадесетият гейм, в който Азаренка вдигна нивото си на ретур, което резултира в осъществяването на пробив в последния възможен момент, и по този начин беларускинята поведе в отделните части.

Във втория сет отново станахме свидетели на серия от пробиви в самото начало, която обаче не оказа отражение върху резултата и паритетът в геймовете се запази до 3:3. Тогава Павлюченкова включи на съвсем друга предавка и възползвайки се от колебанията в играта на опонентката си, записа 3 поредни гейма на своята сметка, с което вкара двубоя в трета решителна част.

Там Азаренка съумяваше да устои на високото темпо, налагано от световната №32. Рускинята бе тази, която първа реализира брейк, но Вика показа, че няма намерение да се предава и направи моментален рибрейк, след което успя да спечели и собственото си подаване, подавайки се напред с 2:1. Точно това обаче бе и последният гейм в касата на Азаренка, тъй като играта на Павлюченкова се намираше в изумителен подем, който я изведе до 5 поредни гейма и успех в срещата след 2 часа и 10 минути на корта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двукратна шампионка от Шлема е поредната поставена, която напуска Ролан Гарос! Мирела Николова
Теми:  
wta | анастасия павлюченкова | виктория азаренка | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook