Джокович: Баща ми не е виновен, не е видял руските знамена и ситуацията бе тълкувана грешно

от в 14:49 на 27.01.2023
Мирела Николова

Новак Джокович продължава да бъде непобеден на Аустрелиън Оупън от 2018-а година насам, след като по-рано днес записа своята 27-ма поредна победа в Мелбърн и се класира на 10-ия си финал там. През последните дни обаче фокусът бе изместен от неговите успехи, тъй като баща му се забърка в сериозен скандал след четвъртфиналния двубой в сряда на своя син. Тогава Сърджан Джокович бе заснет да се снима до фенове, развяващи руски знамена с лика на Владимир Путин, като въпросното видео за минути обхвана всички световни медии. По време на днешната си пресконференция Ноле застана в защита на своя баща и заяви категорично, че Сърджан няма никаква вина за случилото се, твърдейки, че ситуацията е била тълкувана напълно погрешно.

"След всеки мой мач баща ми излизаше навън и отиваше при феновете, за да им благодари за подкрепата, за да си поговори с тях, да се снимат. Имаше много сръбски знамена покрай него, не е забелязал руските. Това, което баща ми каза, бе преведено грешно. На сръбски употребената от него фраза означава "наздраве". Съжалявам, че това придоби толкова сериозни мащаби. Надявам се обаче хората да разберат, че той категорично не го е направил с намерението да изрази подкрепа към каквито и да било военни конфликти. Както самият той каза в свое изявление, ние сме против войната, никога няма да подкрепим насилие. Самите ние сме преживели война и знаем колко пагубно е това за семейството, за близките, за народа във всяка една страна, която преминава през това.

С него разговаряхме и изяснихме ситуацията. Не е било нарочно. Вие говорите така, сякаш той го е направил с цел и не внимава какво прави. Това може да се случи на всеки. Той просто е минавал, снимал се е с някого, след което всичко ескалира. Тази група от хора са злоупотребили с него. Не мога да бъда ядосан, нито разочарован от постъпката му, тъй като не е негова вината. Излязъл е с мои фенове и това е всичко, което се е случило. Разбира се, впоследствие той се почувства зле заради всичко, което знаеше, че ще последва от страна на медиите и което ще рефлектира върху мен, но ситуацията е такава, трябва да я приемем и да продължим напред", коментира бившият номер едно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Баща ми не е виновен, не е видял руските знамена и ситуацията бе тълкувана грешно Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | новак джокович | сърджан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook