Джокович бе безпощаден срещу Щруф и доближи Сърбия до 1/4-финалите на Купа "Дейвис"!

от в 21:38 на 27.11.2021
Мирела Николова

Отборът на Сърбия, предвождан от Новак Джокович, е сред основните фаворити за трофея на Купа "Дейвис", като днес първата ракета на света доближи страната си до четвъртфиналите на надпреварата след втора поредна безупречна акция в Инсбрук. Този път жертва на сърбина стана Ян-Ленард Щруф, на когото световният номер 1 не остави никакви шансове и го победи с повече от убедителното 6:2 6:4. Развръзката от сблъсъка между Сърбия и Германия ще бъде решена в двубоя на двойки, в който за момента главни действащи лица ще бъдат Новак Джокович/Филип Краинович и Кевин Кравиц/Тим Пюц.

Още от самото начало Новак бе този, който доминираше събитията, а уинърите от неговата ракета изобилстваха. Без да се нуждае от много време, сърбинът реализира пробив на нула в дебютното подаване на противника, след което бе също толкова безкомпромисен и в своя сервис гейм, за да консолидира преднината си - 2:0. От там насетне първата ракета на света не трепна нито за миг и не оставяйки никакви шансове на опонента си дори да помечтае за наваксване на изоставането, записа откриващата част на своята сметка.

Вторият сет също не предложи особена интрига, тъй като 20-кратният шампион от Шлема продължи да бъде пълен властелин на корта и отново станахме свидетели на познатия сценарий от началото на дебютната част, когато Ноле спечели подаването на съперника си при първа възможност - 2:0. С напредване на времето Джокович все повече увеличаваше интензитета в разиграванията, добивайки застрашителен вид, а германецът изглеждаше напълно безпомощен. Началният удар на белградчанина не загуби от своя блясък и без да позволи на опонента си да достигне до нито една възможност за пробив в хода на целия двубой, лидерът в световната ранглиста подпечата успеха, изравнявайки общия резултат срещу Германия. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович бе безпощаден срещу Щруф и доближи Сърбия до 1/4-финалите на Купа "Дейвис"! Мирела Николова
Теми:  
atp | купа дейвис | новак джокович | Обзори | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook