Джокович бе притиснат от Крайнович, но не допусна изненада и продължава напред във Виена

от в 18:14 на 27.10.2020
Марк Хаджижеков

Новак Джокович срещна множество затруднения срещу сънародника си Филип Крайнович в своя откриващ мач във Виена, но първият поставен все пак не допусна изненада, налагайки се с крайното 7:6(6) 6:3. В опит за класиране на четвъртфиналите във Виена Ноле ще премери сили с Борна Чорич. 

В първия сет тенисистите си размениха инициативата на няколко пъти, след като световният номер едно първо проби за 3:1, но последва моментален рибрейк. Филип впоследствие продължи да подлага съперника си под натиск, осъществявайки още един пробив, за да се поздрави с преднина от 5:3. 

Ключовият момент в този сет бе при 30:30 в последвалия сервис гейм на Джокович, който все пак измъкна подаването си, а след това върна и пробива, за да достигне до паритет. 

В крайна сметка се стигна до тайбрек, където пръв до сетбол се добра Крайнович, но в този момент по-младият от двамата сърби сбърка дланен удар, а след още две грешки от неговата ракета първата част бе пратена на сметката на „Джокович”. 

Задачата във втория сет бе значително по-лека за Ноле, който отново проби рано, но този път не изпусна аванса си. При 5:3 последва нов брейк в полза на световния номер едно, който по този начин сложи точка на двубоя. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович бе притиснат от Крайнович, но не допусна изненада и продължава напред във Виена Марк Хаджижеков
Теми:  
виена | новак джокович | Обзори | тенис турнир във виена | филип крайнович

Коментари





Следвайте ни в Facebook