Джокович: Чувствам се прекрасно по време на карантината си досега

от в 17:34 на 23.01.2021
Мирела Николова

Осемкратният шампион на Откритото първенство на Австралия Новак Джокович е устремил поглед към нова титла в Мелбърн, като същевременно се надява и да защити миналогодишната титла на Сърбия от ATP Cup. Новак, който заедно с Рафаел Надал и Доминик Тийм е карантиниран в Аделаида, в последните няколко дни получава множество поводи за усмивки, благодарение на сръбските си фенове, които всеки ден се събират под балкона му и разговарят с идола си, играят тенис или танцуват хоро.

Водачът в ранглистата е наясно, че е привилегирован в сравнение с тези, които прекарват карантината си в Мелбърн, тъй като му е разрешено повече време на корта, а за разлика от стаите на колегите му, неговата разполага и с балкон. В свое интервю той също така говори за "балона" в Аделаида:

"Благодарен съм, че съм тук, и нямам търпение да играя пред австралийската публика. Надявам се, че всички заедно ще можем да прекараме поне малко приятни моменти на тенис кортовете в Аделаида и в Мелбърн и така да донесем известна доза положителна енергия и радост на хората.

Първото нещо, което ще направя, когато ми изтече периодът на изолация, е да изтичам до парка и да прекарам един час там. Наистина ми липсва да съм свободен и да мога да се разхождам. По време на престоя ми тук обаче имаше доста деца със семействата си, които дойдоха пред балкона ми, играха тенис и танцуваха. Честно казано, досега карантината ми беше прекрасно изживяване.

Разбира се, никой не обича да бъде затворен в стая за 14 дни, но в същото време имахме голям късмет в сравнение с колегите в Мелбърн. Имаме право на повече часове навън, на корта, както и балкон - малко чист въздух никога не е излишен. Така че не мога да се оплача", завърши Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Чувствам се прекрасно по време на карантината си досега Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook