Джокович: Днес не ми беше писано, заминавам за Торино с нагласата да спечеля турнира

от в 20:48 на 06.11.2022
Мирела Николова

Новак Джокович се бе превърнал в истински хегемон на Мастърса в Париж през последните години и днес изигра своя четвърти пореден финал в зала "Берси", преследвайки седми трофей във френската столица. Във финалния сблъсък той се изправи срещу Холгер Руне и макар сърбинът да имаше множество възможности да се поздрави с успеха, то в крайна сметка по-стабилният във важните моменти бе тийнейджърът, който вдигна своя дебютен трофей на турнир от "Мастърс 1000" сериите. След края на битката, продължила над два часа и половина, 21-кратният шампион от Големия шлем не спести комплиментите си по адрес на 19-годишния датчанин, като същевременно коментира причините за днешната си загуба и нагласата, с която ще отпътува за Финалния Мастърс в Торино.

"Мисля, че борбеният дух, който Холгер притежава, е наистина впечатляващ. Той остана пределно концентриран до последния удар. Страхотно е как някой, който е толкова млад, показа такава зрялост  във важен мач като този. Настоящата седмица за него беше изумителна - победи петима играчи от топ 10, и напълно заслужи трофея. 

От своя страна, аз имах изключително много шансове във всеки един от сетовете, но ги пропуснах. В началото на втория сет при един от брейкболите той се възползва отлично от неубедителния ми смач. Това е един от онези моменти, в които двубоят просто поема в една или друга посока. Помислих си, че ако спечеля подаването му тогава, то ще запазя инерцията си, но той успя да преобърне събитията. Публиката отново беше на негова страна, подкрепяше го, даваше му допълнителен заряд. Беше вълнуващ сблъсък.

В третия сет отново имах възможности, водех с пробив и 30:0, но той показа изумителна смелост, направи някои невероятни отигравания. Същевременно краката ми не се движеха по най-добрия начин. Пропуснах някои брейкболи, допуснах нетипични грешки. Нещата са такива, каквито са. Понякога печелиш, понякога губиш. Вчера можех да загубя мача срещу Циципас, но в крайна сметка съумях да спечеля. Днес не успях, но всичко е наред. Беше много добра седмица за мен. 

В този етап от кариерата ми всеки един турнир е важен за мен. Не е тайна за никого, че независимо къде играя, винаги се опитвам да спечеля. Това е част от нагласата ми, с която отивам в Торино. Чувствам се отлично на корта, играя много добър тенис. Разбира се, изпитвам разочарование заради загубата днес, но всъщност бях много близо до успеха. Няколко точки решиха мача. Въпреки това играх на високо ниво и харесвам шансовете си за Финалите", коментира световният №7.

В началото на третия сет от днешния финал той на няколко пъти разтягаше левия си крак и в средата на частта повика физиотерапевт, който да масажира проблемната област. Въпреки това на последвалата пресконференция 35-годишният сърбин успокои, че няма притеснения, че става въпрос за контузия, и заминава за Торино в отлична физическа форма.

"Не искам да говоря за дискомфорта си днес, защото знам, че може да го приемете като извинение за днешната загуба. Всичко е наред. Нормално е, когато играеш всеки ден, в даден момент да изпиташ известно напрежение на някои места, но тук не става въпрос за контузия. Борих се до последния момент. Просто не ми беше писано днес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Днес не ми беше писано, заминавам за Торино с нагласата да спечеля турнира Мирела Николова
Теми:  
atp | atp finals | интервю | любопитно | новак джокович | париж мастърс | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook