Джокович: Днес спортът е повече бизнес, понякога губиш връзка с реалността

от в 16:15 на 30.03.2019
Калоян Пламенов

Новак Джокович вижда спорта като много променен в сравнение с годините в които той е започнал да се занимава с тенис. След среща с групи млади хора в Сърбия той реши да си излее душата и да сподели мнението си за днешния масов спорт, не само тениса.

Той определено няма добро мнение за съвременните спортове, тъй като те вече са повече бизнес, отколкото спорт.

"Днес спортът се превърна повече в бизнес. Говоря за някои клонове от спорта, разбира се. Има и малки изключения. Именно поради тази причина е хубаво да запазим същността на това с което ние всички сме започнали да се занимаваме. Често се връщам в годините, в които започвах да спортувам, и обичам да си спомням за тях", коментира Ноле.

"Тази индустрия е станала много голяма и с много и различни изкушения. Например едни от тях са спонсорските договори. Те могат да направят живота на един спортист много по-продуктивен. Това от друга страна обаче те кара да губиш връзка с реалността".

"В края на крайщата и аз преживях нещо подобно. Виждам подобни примери и с други спортисти. Например едни момчета от Сърбия на които им бях ментор. Ще ми бъде интересно и те да разкажат своите истории и как се справят с всичко това".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Днес спортът е повече бизнес, понякога губиш връзка с реалността Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook