Джокович достигна за 11-и път четвъртфиналите на US Open (видео)

от в 23:19 на 03.09.2018
Георги Христов

Новак Джокович достигна четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. Сърбинът се наложи над Жоао Соуса след 6:3, 6:4, 6:3 и продължава да няма загуба в Ню Йорк от състезател извън топ 50. По време на днешния си мач Джокович за кратко поиска намеса на физиотерапевт по време на третия сет.

Така в следващата фаза той очаква Роджър Федерер или Джон Милман. Ако се срещне с швейцареца, това ще бъде техен 47-и сблъсък. Самият Ноле коментира и какво очаква оттук нататък - "Първо ще се прибера, за да сложа децата да спят. Когато съм си вкъщи, тенисът не е на първо място. Семейството е №1. Ако имам време ще погледам мача на Федерер," заяви той.

"Имам голям късмет да спечеля 13 титли от Големия шлем. Последната от тях, на Уимбълдън, вероятно бе най-специалната от тях. Успях да я отпразнувам с жена ми и сина ми. Не искам да говоря за трудностите. Ние сме благословени да играем любимия си спорт. Наслаждавам се на случващото се. Вече не съм на 21. Не се чувствам стар, но биологичният часовник не е в наша полза."

"В първите няколко кръга имах проблеми да покажа най-доброто си ниво. Не бях достатъчно постоянен. В предишния мач с Гаске и сега съм доволен играта си. Готвя се за четвъртфиналите и се надявам да играя силно," допълни Джокович.

Най-много четвъртфинали в Откритата ера в турнирите от Шлема:
1. Роджър Федерер - 53
2. Новак Джокович - 42
3. Джими Конърс - 41
4. Рафаел Надал - 36
- Андре Агаси - 36


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович достигна за 11-и път четвъртфиналите на US Open (видео) Георги Христов
Теми:  
us open | жоао соуса | новак джокович | открито първенство на сащ | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook