Джокович достигна за 13-и път до трети кръг на US Open

от в 05:12 на 31.08.2018
Мария Петрова

Новак Джокович достигна до трети кръг на Откритото първенство на САЩ за 13-и път от 13 участия в Ню Йорк. Той надигра местния представител Тенис Сандгрен след 6:1, 6:3, 6:7(2), 6:2 за близо три часа на корта. Освен всичко 31-годишният сърбин е достигал в 39 от 40 състезания от Големия шлем поне трети кръг. Единственото изключение бе на миналогодишния Australian Open.

"В момента не съм доволен от себе си. Загубих концентрация," заяви веднага след мача Ноле по повод случилото се в третия сет.

В първите два сета Джокович бе абсолютен господар на корта и загуби само четири гейма. В третата част обаче допусна пробив в мача. И то на нула. Сърбинът веднага постигна рибрейк и след това двамата бяха убедителни до тайбрека. В него Сандгрен бе перфектен - 7:2 точки. Общо в сета Сандгрен направи 16 печеливши удара при само 5 за бившия №1.

С началото на четвъртата част Джокович проби за 2:1 и нямаше повече затруднения срещу Сандгрен, който е под №61 в ранглистата на АТР.

Така в следващата фаза той очаква Ришар Гаске или Ласло Джере. На Гаске той води с 12:1 и не е губил от него от 2007 година. Двамата обаче не са се срещали от Уимбълдън 2015.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович достигна за 13-и път до трети кръг на US Open Мария Петрова
Теми:  
us open | новак джокович | открито първенство на сащ | ришар гаске | тенис | тенис сандгрен

Коментари





Следвайте ни в Facebook