"Джокович е най-великият": Посланието на Лайович на корта след първия му мач

от в 19:57 на 17.01.2022
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия ще отеква дълго в съзнанието на тенис почитателите, след като бе белязано от скандала с депортирането на Новак Джокович и недопускането му до участие в първата надпревара от Големия шлем за годината. Сърбинът бе определен като заплаха за австралийското общество, тъй като би могъл да възроди антиваксърски настроения сред хората при евентуалното си оставане в Австралия. Така, след решение на министъра на имиграцията Алекс Хоук, подкрепено от присъдата на Федералния съд на страната, световният номер едно бе депортиран и днес пристигна в родната си Сърбия. 

Казусът предизвика множество полемики както сред почитателите на спорта в социалните мрежи, така и сред състезателите, които също се разделиха на два лагера. Мартон Фучович и Стефанос Циципас бяха едни от тенисистите, които подкрепиха екстрадирането на Джокович, докато Ник Кирьос, Джон Иснър и Тенис Сандгрен се обявиха твърдо в защита на сърбина. Сънародниците на Ноле също са сред неговите поддръжници и вече нееднократно изразиха гласно подкрепата си към водещия тенисист на своята родината.

Сред тях е и Душан Лайович, който днес бе въвлечен в петсетова драма срещу Мартон Фучович, като в крайна сметка победата отиде на страната на сърбина. Още по-любопитен момент беше този след края на двубоя, когато Лайович развя на корта сръбски флаг, на който имаше лика на Джокович и чието послание гласеше: "Харесва ли ви, или не - Джокович е най-великият".

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Джокович е най-великият": Посланието на Лайович на корта след първия му мач Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | душан лайович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook