Джокович е все по-близо до шеста титла в Маями

от в 22:13 на 01.04.2016
Tennis.bg

Световният №1 Новак Джокович се класира за финала на "Мастърс 1000" в Маями. Той надигра №15 в схемата Давид Гофен от Белгия след 7:6(5), 6:4 и ще има възможност да спечели надпреварата за шести път.

Първият сет бе маратонски и продължи 74 минути. Още в откриващия гейм на сърбина му се наложи да спасява три точки за пробив. При 3:3 Гофен този път се възползва и взе подаването на световния №1. Той обаче не успя да затвърди това в осмия гейм и на свой ред бе пробит - 4:4. Стигна се до тайбрек. В него при 4:4 Гофен по много наивен начин допусна да загуби спечелено разиграване и в крайна сметка отстъпи след 7:5 за Новак.

Във втория сет Джокович бе по-убедителен и взе нужния пробив за 4:3, а след това приключи мача с 6:4. Така Джокера вече има 4 победи срещу Гофен. Белгиецът пък стана първият представител на страната си в полуфиналите на състезанието от 32 години. Неговият основен проблем си остават двубоите срещу състезателите от топ 10 - спечелил е едва 2 от 28 такива мача. Все пак се очаква от новата седмица Гофен да се изкачи до рекордното за него 13-о място в световната ранглиста.

В спора за трети пореден трофей в Маями той ще се изправи в неделния финал, срещу Кей Нишикори. Ако победи отново лидерът в ранглистата ще се изравни с Андре Агаси, който е рекордьор със своите шест отличия. До момента Джокович води на азиатеца с 6:2 в преките им срещи. Лидерът в ранглистата не е губил от този опонент от US Open 2014. За последно двамата се срещнаха в четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия и там Ноле спечели с 3:0 сета.

От началото на 2016-а Ноле е с 27 победи в 28 мача. При триумф в неделя той ще излезе еднолично начело в класацията по брой титли от "Мастърс 1000" сериите. До момента той и Рафаел Надал имат по 27. Освен всичко за четвърти път може да направи своеобразен дубъл с купите от Индиън Уелс и Маями.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович е все по-близо до шеста титла в Маями Tennis.bg
Теми:  
давид гофен | маями | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook