Джокович: Финалът ще бъде интересен, Дел Потро е страхотен тенисист

от в 08:05 на 08.09.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович бе изключително щастлив след класирането си на финала на US Open, след успеха над Кей Нишикори с 6:3, 6:4, 6:2.

При победа във финала той ще завоюва втори пореден турнир от "Шлема", след като вече грабна трофея на Уимбълдън.

"Знаех, че ако поддържам интензивно темпо на игра ще мога да победя Нишикори, който е много опасен играч, и се радвам, че успях да го надвия и да се класирам на финала", обяви Ноле след мача.

"Финалът срещу Дел Потро без съмнение ще бъде много труден. Той е играч за големите мачове. Аз лично го харесвам много не само като състезател и спортист, но и като човек. Дел По притежава характер на шампион. Знаете, че бе извън кортовете над една година, но след това се завърна и си върна позициите. Той ми е приятел и аз го уважавам наистина много". 

"Още когато се завърна на корта след контузията ние всички знаехме, че той има капацитета и качеството да си върне бързо загубените позиции и отново да бъде този топ играч, който е в момента". 

"Преди мача срещу Надал видях, че той е играчът с най-много победи над лидери в световната ранглиста. Не сме се изправяли отдавна един срещу друг, но финалът без съмнение ще бъде интересен".

"Той е много постоянен, особено в големите турнири. Не случайно е трета ракета на световния тенис и подобри постижението си в ранглистата от преди контузията". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Финалът ще бъде интересен, Дел Потро е страхотен тенисист Калоян Пламенов
Теми:  
us open | новак джокович | открито първенство на сащ | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook