Джокович и Дел Потро излизат в здрава битка на финала на US Open (превю)

от в 10:22 на 09.09.2018
Калоян Пламенов

Днес не преди 23:00 часа българско време Новак Джокович и Хуан Мартин Дел Потро ще се изправят един срещу друг на финала на US Open.

До момента статистиката показва солидно предимство за Джокера с 14-4 победи в преките мачове, а това ще бъде 19-и мач между двамата. Само преди три години Кулата от Тандил бе пред отказване от тениса заради сериозните проблеми с китките. 

В крайна сметка той се изправи на крака и не само се върна на корта, но и показва отличен тенис и дори подобри най-доброто си място в световната ранглиста и в момента е трета ракета на света.

Джокера имаше трудности след проблемите с контузии и дългото отсъствие, но натрупа сериозна увереност с триумфа си на Уимбълдън, а днес е фаворит за краен победител на букмейкърите и в този мач.

Ако успее да спечели, то тогава той ще завоюва второ поредно отличие от "Големия шлем" и тогава можем спокойно да заключим, че добрият стар Джокович отново се е завърнал. 

Единственият трофей от "Шлема" за Дел По е именно в Ню Йорк от 2009 година, а в останалите три турнира той дори не е играл на финал. Днес при добро стечение на обстоятелствата той ще може да спечели втори голям трофей.

Джокович от своя страна има два триумфа в този турнир - през 2011 и 2015 година. 

Очертава се днешният мач да бъде много интересен, като със сигурност битката на корта ще бъде изключително сериозна и на нито един от двамата тенисисти няма да му бъде лесно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович и Дел Потро излизат в здрава битка на финала на US Open (превю) Калоян Пламенов
Теми:  
us open | новак джокович | открито първенство на сащ | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook