Джокович: Искам на надгробната ми плоча да пише, че съм най-успешният тенисист в историята

от в 15:10 на 28.08.2021
Мирела Николова

Новак Джокович несъмнено ще остане в историята на тениса като един от най-великите играчи в историята на тениса, като в момента той дори се намира на крачка от това да излезе напред в спора за величие с другите двама титани в спорта, а именно Рафаел Надал и Роджър Федерер. Световният №1 стартира Откритото първенство на САЩ с надеждата, че ще вдигне своята 21-ва титла от Шлема, а това би означавало и "Календарен Голям шлем" - нещо, което със сигурност би го извело на челната позиция в битката за прозвището "Най-великия тенисист за всички времена". 

Преди началото на последния "мейджър" турнир за сезона Ноле даде интервю пред реномирания вестник "New York Times", в което говори за приоритетите в живота си, както и до каква степен е важно за него мястото му в историята на тениса.

"99% от хората на планетата ще кажат, че най-важните неща в живота са семейството, любовта, здравето, щастието. Аз също бих посочил тези четири неща, но към тях бих добавил и желанието ми да бъда възможно най-добрият баща и съпруг.

Искам да бъда запомнен като човек, който е помагал на другите, който се е грижел за тях, вдъхновявал е, живеел е пълноценен живот и е оставил своята следа в света. Това е нещото, което искам да знам, че съм направил, когато погледна назад в последните дни от живота си.

Да, разбира се, че бих се радвал на надгробната ми плоча да бъде написано, че съм най-успешният тенисист в историята, тъй като този спорт е много важна част от живота ми, на която винаги съм бил отдаден до краен предел. Но ако трябва да сравня кое е по-ценно за мен, мисля, че отговорът е очевиден", заяви 20-кратният шампион от Шлема.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Искам на надгробната ми плоча да пише, че съм най-успешният тенисист в историята Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook