Джокович изрази притеснения: Все още не знам дали ще играя в Австралия

от в 12:19 на 28.10.2021
Мирела Николова

Ситуацията около предстоящото Открито първенство на Австралия в началото на 2022-ра година и мерките относно ограничаване на разпространението на COVID-19 в страната са едни от най-актуалните теми в тениса през последните седмици. Първоначално правителството на щата Виктория бе излязло със становище, че всеки състезател, който има желание да се включи в първия за сезона турнир от Шлема, ще трябва да има поставени две дози от ваксината, но впоследствие тази заповед бе изменена в това, че всички играчи ще могат да участват в надпреварата, но неваксинираните ще бъдат принудени да прекарат 14 дни в пълна изолация. 

Тези решения пряко касаят Новак Джокович, който е сред противниците на задължителната ваксинация в тениса и все още не си е поставил ваксина. В свое скорошно интервю за сръбската медия Blic световният №1 изрази притесненията си относно надпреварата в Австралия, където държи рекорда за най-много трофеи, след като е триумфирал цели 9 пъти.

"Основният проблем е, че ако си бил в един и същ самолет с човек, който е заразен с COVID-19, ти автоматично ще бъдеш поставен в двуседмична строга карантина, независимо дали си ваксиниран, или не. Това се случи на Виктор Троицки през януари тази година, както и на още 70 други играчи. Разговарях с мнозина колеги и всички имаха лоши спомени от случилото се през 2020-а.

Затова не знам дали ще пътувам за Австралия. Не знам какво се случва. В момента ситуацията не е никак добра", заяви защитаващият титлата си шампион.

Източник: Tennis Head

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович изрази притеснения: Все още не знам дали ще играя в Австралия Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook