Джокович: Изумително е да взема трета поредна титла, нямам думи (видео)

от в 13:41 на 27.01.2019
Георги Христов

Новак Джокович спечели рекордната 7-а титла в Откритото първенство на Австралия по тенис, след като се наложи с 6:3, 6:2, 6:3 над испанеца Рафаел Надал. Новият шампион едва скри вълнението си след общо 15-ия си трофей в Големия шлем. Той отдаде заслуженото на съперника си Рафаел Надал, който днес не беше на ниво и падна в три сетао 6:3, 6:2, 6:3.

"Искам да върна жеста и да раздам комплименти на Рафаел Надал. Труден мач, но както ти каза- върне се от контузия, която те извади от професионалния тур от септември. Имаше нещастието да минеш през много контузии, но показваш на мен, на младите и на останалите колеги какво е борбен дух и какво означава никога да се отказваш. В момента опитвам да си представя това приключение в последните 12 месеца. Точно преди година имах операция и да съм тук сега пред вас с трета поредна титла от Големия шлем, е изумително. Както и Рафа, аз също имах операция, но сега съм тук и съм с трета поредна титла от Шлема. Удивително е, нямам думи. Благодаря на екипа ми. Това е индивидуален спорт, но вие винаги ме толерирате, когато имам лоши дни."

След това сърбинът се обърна към семейството си и хората от екипа, които не спират да го подкрепят през целия му път в професионалния тенис.

"Искам да кажа и на моето семейство, на съпругата ми, на сина ми и на дъщеря ми. Поне ми обещаха да гледат, така ми казаха преди мача. Трофеите са още по-специални, когато имаш близки и специални хора- двамата ми братя, семейството. Обичам ги много. Те жертваха много от времето и енергията си, за да изживея аз мечтите си, да бъда тук. Както каза Рафа, това е най-добрият турнир в света. Вършите невероятна работа, карате ни да се чувстваме у дома през това лято. Позитивното отношение към тениса и първенството може да се почувства навсякъде. Научих няколко думи на австралийски жаргон в последните няколко дни. Благодаря на феновете, че има такава невероятна посещаемост. Нямам търпение да се върна тук отново и догодина".

"Всичко в живота се случва по дадена причина и не бих променил нищо. Операцията премина добре, а възстановяването дори по-успешно. След нея не знаехме какво влияние ще окаже тя върху мен. Имах нужда от време," обясни още Новак преди Eurosport.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Изумително е да взема трета поредна титла, нямам думи (видео) Георги Христов
Теми:  
australian open | новак джокович | открито първенство на австралия | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook