Джокович крачи към хеттрик в Индиън Уелс, следва класика с Надал

от в 01:18 на 19.03.2016
Tennis.bg

Новак Джокович уверено върви към трета поредна титла от "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Сърбинът достигна до полуфиналите на надпреварата след успех със 7:6(2), 7:6(2) над Жо-Вилфред Цонга за два часа на корта. Той вече има 20 победи в 21 мача за 2016-а.

Първият сет бе доста оспорван и французинът се бори до последно. Ноле бързо поведе с 3:1, а при 5:3 сервираше, за да затвори тази част. Цонга обаче реализира чудесна серия от три поредни гейма за 6:5 в своя полза. Стигна се до тайбрек, в който обаче Джокович вече не даде шансове на опонента - 7:2 точки.

Цонга потегли много добре и проби за 2:1 във втория сет, но устремът му бе попарен моментално с рибрейк за 2:2. Последва серия от лесни геймове и за двамата. При 5:4 за Джокович и сервис за французина световният №1 не успя да реализира два мачбола.

Стигна се до тайбрек. Там Джокович поведе 2:0 точки след добър ретур, но Цонга го върна за 2:3 след хубаво изпълнение на подсечен удар от бекхенд. Джокович не се стресна и веднага си върна аванса преди размяната на полетата - 4:2. До края Цонга така и не взе разиграване. През целия мач френският тенисист имаше проблеми с първия сервис, който вкарваше в под 50% от случаите.

Така предстои да видим сблъсък между Новак и бившия номер 1 Рафаел Надал в спор за място на финал. До момента Джокович води с 24:23 в преките сблъсъци между двамата и е в серия от пет поредни успеха. Последната победа на Матадора датира от "Ролан Гарос" 2014. Любопитен факт е, че Джокович за шеста поредна година достига до полуфиналите в Калифорния.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович крачи към хеттрик в Индиън Уелс, следва класика с Надал Tennis.bg
Теми:  
жо-вилфред цонга | индиън уелс | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook