Джокович: Надявам се с помощта на Иванишевич да стана №1 за всички времена

от в 08:26 на 21.11.2019
Калоян Пламенов

Горан Иванишевич може да направи Новак Джокович тенисист №1 в историята на спорта. На това поне се надява сърбинът, след като включи хърватската легенда в екипа си. Шампионът от Уимбълдън 2001 вече е част от треньорския екип на носителя на 16 титли от Шлема.

"Наех Горан, защото имаме една и съща култура. Манталитетът ни е много сходен, той ме разбира много добре. Когато бях на 13 години, го срещнах за първи път. Изпитвам голямо уважение към него, защото за своето време той бе най-добрият играч от нашия регион и аз исках да съм като него. Приятели сме, той е удивителен, честен и открит човек и страхотен играч.

"Знае какво е да се състезаваш на най-високо ниво. Има много неща, които могат да бъдат подобрени в играта ми. Затова треньорът е важен. Той разбира в какво психическо и физическо състояние се намирам. Засега нещата са прекрасни и се надявам да продължи да бъде така. Надявам се с негова помощ да стана №1 за всички времена", сподели 32-годишният Джокович.

Той постигна победа с 6:1, 6:2 над Йошихито Нишиока в мача на Сърбия с Япония от група А на купа "Дейвис". Западните ни съседи взеха срещата с 3:0 успеха. В група F пък Канада надви САЩ с 2:1 и се класира за 1/4-финалната фаза. Австралия пък започна с категоричен успех с 3:0 срещу Колумбия в група D.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове





Оцени тази статия:
Джокович: Надявам се с помощта на Иванишевич да стана №1 за всички времена Калоян Пламенов
Теми:  
горан иванишевич | новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook