Джокович: Не искам да разкривам пред опонентите си през какво преминавам в момента

от в 16:12 на 19.11.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден Новак Джокович и Даниил Медведев се изправиха един срещу друг в мач без никаква тежест за крайното класиране в Червената група на тазгодишния Финален Мастърс в Торино. Сърбинът обаче за пореден път показа, че във всеки мач единствената му цел е победата и нищо по-малко, и въпреки че в дадени моменти от двубоя демонстрира очевидни признаци на пълно изтощение, то в крайна сметка триумфира след над три часа престой на корта. 

По време на пресконференцията си след края на срещата 21-кратният шампион от Шлема бе запитан на какво са се дължали всички тези проблеми от физическо естество. В отговор на това Ноле успокои феновете си, че причината за тях не е контузия, а сериозната умора, предизвикана от оспорвания мач с Медведев.

"Става въпрос единствено за умора от изтощителната битка. Това е всичко, което мога да кажа. Не е вид заболяване или контузия. Нямаше конкретна част от тялото, която да ме притеснява. Беше просто цялостно физическо изтощение заради продължителните разигравания. Всеки има дни, в които не се чувства по най-добрия възможен начин физически. Това се случи с мен днес. Случиха се много различни неща, но няма да влизам в подробности, защото не мисля, че това е мястото, където да го направя. Не искам да разкривам пред опонентите си точно през какво преминавам в момента.

Не съм най-свежият човек в момента, както може би бях вчера. Горд съм, че успях да намеря начин, защото смятам, че дължим на себе си, на екипа си и на хората, които са дошли да ни гледат, да опитаме да дадем най-доброто от себе си във всеки един момент. Чувствам, че всяка една голяма победа срещу най-добрите играчи в света, в случая Медведев, единствено може да увеличи увереността ти. Не се притеснявам за физическото си състояние, защото притеснението отнема от ценна енергия, от която ще имам нужда", добави още бившият №1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Не искам да разкривам пред опонентите си през какво преминавам в момента Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook