Джокович не остави шансове на Циципас и завоюва своя трети трофей в Мадрид

от в 21:11 на 12.05.2019
Калоян Пламенов

Новак Джокович спечели своя трети трофей в Мадрид, след като на финала преодоля Стефанос Циципас след 6:3, 6:4. Това е и първа победа за Джокера над този противник от двата мача, които двамата са изиграли помежду си. По този начин сърбинът си върна на младока за загубата в Торонто през миналата година. Успехът е още по-впечатляващ на фона на това, че сърбинът не загуби нито сет в надпреварата.

Това бе и втори трофей за Ноле от началото на сезона, след като той спечели Откритото първенство на Австралия. Титлата е и 74-а в неговата кариера, както и 33-а от "ATP  Мастърс 1000" турнири. Така той изравни Рафаел Надал по брой спечелени трофеи в турнири от тази категория.

Днешният финал бе 48-и негов на "Мастърс" турнири и той успя да го спечели и да затвърди впечатленията, че отново навлиза във форма, след като през последните турнири не успяваше да покаже най-доброто си ниво.

Младият грък пък загуби своя втори финал на турнири от тази категория и ще трябва да почака още преди да триумфира в подобна надпревара. През миналата година той игра финал в Торонто, който бе негов първи финал от ATP 1000 турнир. 

В първия сет Джокера проби още във втория гейм и успя да задържи аванса си от пробив до самия край на частта, като не даде дори шанс на младока да стигне до точки за пробив. 

Вторият сет започна равностойно - гейм за гейм, и двамата си взимаха първите подавания. В деветия гейм сърбинът проби за 5:4 и след това си спечели подаването, както и самата среща.

Въпреки поражението Циципас ще се изкачи до №7 в световната ранглиста - негов рекорд.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович не остави шансове на Циципас и завоюва своя трети трофей в Мадрид Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook