Джокович: Не съм изненадан от партньорството на Тони Надал и Оже-Алиасим

от в 16:40 на 12.04.2021
Мирела Николова

Присъединяването на Тони Надал към екипа на Феликс Оже-Алиасим бе изключително неочаквано решение, тъй като надали някой почитател на тениса си е представял, че именитият наставник на 20-кратния шампион от Шлема Рафаел Надал някога би започнал работа с друг играч, освен със своя племенник.

Въпреки това обаче световният №1 Новак Джокович, който винаги е демонстрирал заинтересованост от събитията около своите колеги, заяви на пресконференцията си преди началото на Мастърса в Монте Карло, че не е изненадан от сътрудничеството на канадската надежда с испанския специалист:

"Знам, че Феликс е прекарал доста време през последните две години, обучавайки се в академията на Рафа, където е получавал съвети именно от Тони", каза сърбинът. "Тони вероятно беше развълнуван да стартира нов проект, мога да го нарека едно ново приключение, с един от най-добрите млади тенисисти в света в момента. Феликс е страхотен човек. Той е изключително трудолюбив човек, което е от първостепенно значение за Тони."

"Пожелавам им всичко най-добро. Приятно е да видя Тони отново като част от Тура", допълни Ноле. "Разбира се, той беше най-ключовата фигура в екипа на Рафаел Надал за дълъг период от време. Чувствам, че може да внесе само положителни промени както в играта, така и в психическата устойчивост на Феликс."

 


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Джокович: Не съм изненадан от партньорството на Тони Надал и Оже-Алиасим Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | монте карло | новак джокович | рафаел надал | тони надал | феликс оже-алиасим

Коментари

Следвайте ни в Facebook