Джокович: Не съм притеснен за мен и Рафа, невъзможно е да играем перфектно винаги

от в 14:35 на 22.04.2021
Мирела Николова

През миналата седмица световният №1 Новак Джокович претърпя неочаквано поражение от Дан Еванс в третия кръг на Мастърса в Монте Карло, а само ден по-късно Рафаел Надал също напусна надпреварата след трисетова загуба от Андрей Рубльов. Ранното отпадане на двамата големи фаворити за титлата в Княжеството предизвика обширни дискусии в социалните мрежи относно причините, стоящи зад неубедителната им игра.

Оказва се обаче, че Ноле не е никак обезпокоен за формата, в която се намират той и Матадора, тъй като според него тези неуспехи не могат да бъдат какъвто и да било атестат за по-нататъшното им представяне в турнирите на клей.

„Вероятно накарахме много хора да очакват да играем перфектен тенис през всяка една седмица до края на живота си, но това е невъзможно. Не мисля, че има нещо чак толкова странно и невероятно, тъй като това беше просто лоша седмица и ако нашите противници имат добър ден, те печелят съответния мач. Толкова е просто."

„Мисля, че аз, Рафа и Роджър бяхме много успешни и доминиращи през последните над 15 години, но сега настъпва новото поколение тенисисти и ще е необходимо да се адаптираме. Трябва да разберем как да се подобрим, как да приспособим играта си към младите играчи, които се превръщат в наша конкуренция за челните места в ранглистата и за най-големите трофеи."

„Не съм никак притеснен особено когато става въпрос за Рафа на червено. Далеч съм от мисълта, че един или два мача, а дори и седмици ще променят начина му на игра на клей или нагласата му за предстоящите турнири. Очевидно е интересно за спорта ни да губим от някои нови имена, което прави нещата малко по-интересни за феновете на тениса. Разбира се, че искаме да продължаваме да печелим, да поддържаме това високо ниво на игра и качество на ударите си възможно най-дълго", завърши Джокович, на когото му предстои двубой срещу своя сънародник Миомир Кецманович в спор за място на полуфиналите в родния Белград.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Не съм притеснен за мен и Рафа, невъзможно е да играем перфектно винаги Мирела Николова
Теми:  
atp | голямата тройка | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook