Джокович: Не съм разглезено дете, но подобно поведение е недопустимо

от в 16:23 на 03.09.2021
Мирела Николова

По-рано през днешния ден Новак Джокович направи поредната крачка към историята, класирайки се за третия кръг на тазгодишното Открито първенство на САЩ след победа в последователни сетове над Талон Грекспор. Двубоят се развиваше изключително комфортно за световния №1, като единствените проблеми, които той изпита в срещата, бяха свързани с неприемливото поведение на зрител от трибуните, който нарочно подвикваше по време на разиграванията с цел да наруши концентрацията на Новак. Трикратният шампион в Ню Йорк изрази възмущението си и помоли съдията на стола да вземе съответните мерки, за да предотврати подобни прояви.

Именно тази ситуация бе сред темите, които бяха засегнати на пресконференцията на първия в света след победата му:

„Когато тенисистите се оплакват от подобни неща, някой, който е фен на отборните спортове, би казал: "Какво разглезено дете!", но тенисът е различен спорт. На стадион "Артър Аш" винаги има много шум, особено на вечерните сесии, и нямам нищо против това. Понякога се случва така, че хората просто крещят от вълнение или издават някакъв звук, но непреднамерено, което е напълно в реда на нещата. Има обаче случаи, в които някой го прави умишлено, отново и отново. Аз съм толерантен в такива ситуации, но до определен момент. Не го намирам за честно, защото вреди на нас, играчите. 

Този конкретен човек тази вечер по някаква причина се обаждаше по време на точките, повишаваше тона си точно преди да изпълня смач на важна точка. Направи го на няколко пъти в мача. Не беше приятно, това е всичко. Не ми пречи шумът от трибуните, не искам да ме разбирате погрешно, но когато един определен човек го прави неведнъж особено когато си в близост до него, е ясно, че има ясна цел. Такъв бе случаят тази вечер", завърши 20-кратният носител на титли от Шлема.

Източник: TennisHead


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Не съм разглезено дете, но подобно поведение е недопустимо Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook