Джокович: Не виждам нищо арогантно или превзето в това да заявя, че съм най-добрият

от в 01:00 на 26.02.2023
Мирела Николова

Новак Джокович никога не е криел стремежа си към това да остане в историята на спорта като най-великия тенисист, държал някога тенис ракета, като нееднократно е заявявал желанието си да покори възможно най-много рекорди в Откритата ера на тениса. През януари той завоюва своята 22-ра титла от Големия шлем, с която изравни Рафаел Надал на върха по този показател, а през идната седмица на сърбина му предстои да се завърне на корта с участие в АТР 500 надпреварата в Дубай, в която ще се включат още четирима представители на топ 10.

Преди началото на турнира световният №1 даде интервю за The National, в което основна тема отново бе целта му да бъде най-добрият тенисист за всички времена. По време на интервюто бе споменат цитат на баскетболната легенда ЛеБрон Джеймс, който в началото на февруари счупи рекорда за най-много точки в NBA и заяви, че се чувства като най-добрия баскетболист в историята.

"Бих могъл да се припозная в това, защото смятам, че това, което е работило в моя полза по време на цялата ми кариера, е именно моето самочувствие и вярата във възможностите ми", отвърна Ноле. "Разбира се, тези неща винаги трябва да са съчетани с уважение към опонента и към играта, както и с благодарност за всичко, през което преминаваш. 

Увереността е от изключително голямо значение - знам, че когато се чувствам готов, когато съм на корта, независимо на каква настилка, без значение кой стои срещу мен, аз съм по-добрият, аз съм най-добрият. Не виждам нищо арогантно или превзето да мислиш по този начин", добави още рекордьорът по трофеи от Големия шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Не виждам нищо арогантно или превзето в това да заявя, че съм най-добрият Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook