Джокович: Нямам план оттук насетне, не знам дали и кога ще играя отново

от в 15:35 на 14.09.2021
Мирела Николова

Тазгодишното Открито първенство на САЩ не завърши по желания начин за Новак Джокович, който не успя да сбъдне мечтата си да постигне "Календарен Голям шлем", след като се препъна на последното си предизвикателство, а именно Даниил Медведев. След неприятното стечение на обстоятелствата за него световният №1 коментира плановете си до края на сезона пред сръбската медия Sportsklub:

"Нямам планове оттук насетне, абсолютно никакви. Не съм сигурен нито дали ще играя отново през 2021-ва година, нито кога и къде. Знам само, че в момента съм тук, в Ню Йорк", каза Новак, който е в списъка със заявени участници за Мастърса в Индиън Уелс в средата на октомври, като също така е и класиран за Финалния Мастърс на осемтимата най-добри играчи за сезона в Торино.

Ако в крайна сметка Джокович окончателно сложи край на сезон 2021, то той ще се лиши от шанса да спечели шеста титла от Финалите на АТР, а лидерската му позиция в ранглистата също би могла да бъде застрашена от Даниил Медведев, което пък от своя страна означава, че сърбинът няма да успее да завърши годината като номер 1 за седми път и така няма да подобри рекорда на Пийт Сампрас, с когото към този момент си делят първото място (6).

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Нямам план оттук насетне, не знам дали и кога ще играя отново Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook