Джокович: Никога не съм играл срещу човек като Алкарас, взел е най-доброто от Голямата тройка

от в 12:04 на 17.07.2023
Мирела Николова

В неделния ден Новак Джокович инкасира своето едва първо поражение на Уимбълдън от 2017 г. насам, отстъпвайки на 20-годишния Карлос Алкарас в истинско тенис зрелище, продължило 4 часа и 43 минути. Така сърбинът бе спрян по пътя си към осма титла в турнира, с която щеше да изравни рекорда на Роджър Федерер по този показател. На пресконференцията си след финала 23-кратният шампион от Шлема отново засвидетелства огромното си уважение към шампиона, заявявайки как младият испанец е съчетание от най-добрите качества на Голямата тройка.

"През последните години хората говореха за неговата игра, че съдържа елементи от моята, на Роджър и на Рафа. Бих се съгласил с това. Смятам, че Карлос притежава най-доброто от трима ни. Има тази невероятна психическа устойчивост и забележителна зрялост, които са нетипични за едва 20-годишен тенисист. Наистина е изумително.

Също така притежава онези характерни за испанските бикове състезателен дух и борбеност, както и невероятни качества в защита, които сме виждали от Рафа години наред. Разполага и със страхотен бекхенд в движение, който ми напомня за някои мои изпълнения. Двурък бекхенд, отлична защита, способност да се адаптира - мисля, че това са моите силни страни в продължение на много години, той също ги има.

Не съм играл срещу тенисист като него никога в кариерата си, ако трябва да съм честен. Роджър и Рафа имат свои силни и слаби страни, докато Карлос е напълно завършен играч. Невероятното му умение да се адаптира ще бъде ключът към дълголетието му и към силни резултати на всяка една настилка.

Надявам се, че това ще бъде началото на едно голямо съперничество. Той ще бъде част от Тура още дълги години напред, за себе си не мога да кажа, но нека видим. Играли сме само три мача един срещу друг, всеки от които беше много равностоен. През този сезон се срещнахме в заключителните фази на два турнира от Големия шлем, надявам се да играем и на US Open. Мисля, че би било добре за спорта - първият и вторият в световната ранглиста един срещу друг, петчасова битка, петсетов трилър. Няма нищо по-добро за тениса от това, така че защо не?", коментира рекордьорът по трофеи от Големия шлем.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Никога не съм играл срещу човек като Алкарас, взел е най-доброто от Голямата тройка Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook