Джокович: Опитвам се да намеря начин да спечеля мача, а не любовта на публиката

от в 14:59 на 27.08.2021
Мирела Николова

Преди началото на тазгодишното Открито първенство на САЩ Новак Джокович се намира на прага на един от най-важните турнири в кариерата си, тъй като има възможността да завоюва своя 21-ви трофей от Шлема, а с това и да оформи "Календарен Голям шлем", което ще го превърне в първия играч от 1969-а година насам, който успява да постигне подобно нещо. Преди началото на последния "мейджър" турнир за сезона световният №1 даде интервю пред реномирания вестник "New York Times", в което една от засегнатите теми бе любовта на феновете и конкретно дали сърбинът се опитва да спечели подкрепата на тенис обществото.

„Открих, че хората не харесват това, че се променям като играч и като човек, но аз всъщност се гордея с това, защото животът съществува благодарение на еволюцията", започна Новак. "Всички се опитваме да опознаем себе си на едно по-високо ниво. Като професионален тенисист съм съвсем сам на корта и трябва да се справя с всичките си демони. Така че, ако счупя ракета или викам и псувам, не мислете, че това е нещо, което преди мача възнамерявам да направя и с което се гордея. Абсолютно не. Срамувам се от тези си постъпки, но не се страхувам да кажа: "Аз също имам недостатъци. Сгреших и вероятно ще направя тази грешка отново.

Някои хора биха отвърнали: "Имаш толкова голям опит, вече си по-мъдър, трябва да знаеш как да се държиш и да изпратиш правилното послание до децата". Да, така е. Напълно съм съгласен с това, но за мен не е възможно винаги да бъда такъв."

По една или друга причина Джокович никога не е бил сред любимците на публиката, но изглежда, че това не го притеснява и той няма намерение да се доказва на някого.

"Не съм добър в това да убеждавам някого да ме харесва“, каза Ноле с усмивка. "Някои хора твърдят, че непрекъснато правя опити да бъда обичан, но не е така. Аз просто съм човешко същество, което преминава през множество различни емоции по степен на интензитет, когато съм на корта. Там всичко опира до това да намеря начин да спечеля. Ако обаче ме попитате дали искам да играя във враждебна среда, ще ви отговоря, че не. Разбира се, имам желание да бъда подкрепян през цялото време, но няма да се опитвам да се харесам на някого. Просто винаги ще бъда такъв, какъвто съм", завърши световният №1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Опитвам се да намеря начин да спечеля мача, а не любовта на публиката Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook