Джокович: Оставям на експертите да решат кой е най-великият тенисист

от в 12:21 на 18.06.2021
Диана Андреева

Новак Джокович заслужено ще остане в историята като един от най-великите играчи на всички времена. Сърбинът е единственият състезател в Откритата ера, който има по две титли от всеки един Шлем. Но смята ли се Ноле за най-добрия измежду Голямата тройка? На този въпрос, както и още много други, отговори световният номер едно в интервю:

"Разбирам, че хората се наслаждават на дебата за това кой е най-великият и винаги се опитват да измъкнат нещо от нас по тази тема и то по много заобиколни начини. Не знам какво отговарят Рафа и Роджър, когато им задават подобни въпроси, но аз не искам да спекулирам относно това кои са решаващите фактори някой да бъде обявен за най-добър. Оставям това на експертите и феновете. Моята цел е да печеля титли от Големия шлем, тъй като това са най-престижните трофеи в нашия спорт и достигането до тях носи огромна мотивация и удовлетворение.

Стремежът да оставя името си в историята винаги ме е мотивирал и вдъхновявал. Да съм спечелил всички турнири от Големия шлем, както и Мастърсите поне по два пъти е нещо феноменално. Това постижение ме прави много щастлив, но въпреки това не мисля, че трябва да се изказвам по темата „Най-великият“, тъй като все още играя и продължавам да вървя нагоре. Ще продължавам да се стремя да печеля титли от Шлема, тъй като това, заедно с броя седмици като №1, е най-важният рекорд в тениса.

Честно казано, за разлика от много други играчи аз не мисля за детсвото си в моментите след като спечеля важна титла. Тези спомени ме връхлитат само когато съм в Сърбия и посещавам местата, където съм отраснал, както и когато разговарям със семейството си, разбира се. От друга страна, често не си позволявам да мисля твърде много за миналото или бъдещето. Това са от онези мигове в живота, в които човек трябва да се отпусне и да им се наслади напълно. Опитвам се да го правя, но тенисът е спорт, в който нямаш много време за празнуване. Уимбълдън е точно зад ъгъла.

Искам да бъда в най-добрата си форма не само на Уимбълдън, но и на US Open и на Олимпийските игри. Тези три турнира са основните ми приоритети за оставащата част от годината. Графикът е доста тежък. Олимпиадата е само 10 или 15 дни след Уимбълдън, което не е много добре, но не за пръв път се намирам в подобна ситуация. Доволен съм от начина, по който се възстановявам във физически, психологически и емоционален аспект“, завърши световният номер едно. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Оставям на експертите да решат кой е най-великият тенисист Диана Андреева
Теми:  
us open | голяма тройка | джокович | новак джокович | олимпийски игри | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook