Джокович показа бъдещето в Мелбърн, до две години може да бъде най-великият

от в 10:33 на 30.01.2019
Калоян Пламенов

Странно е да гледаш тенисист като Рафаел Надал безпомощен. Още по-странно е това да се случва на финал на турнир от Големия шлем. В неделя обаче Новак Джокович показа какво е бъдещето на тениса.

Сърбинът игра така сякаш от този мач зависеше цялатаму кариера. А в края дори Надал призна, че никога не е виждал Новак в по-добра форма. Чисто технически няма смисъл да ви обясняваме за форхенда и бекхенда на Джокович. Само ще отбележим, че погледът на Надал, спечелил 17 трофея от Големия шлем, при някои от ударите на сърбина беше като на невярващ ученик.

Така Новак Джокович спечели 15-ата си титла от най-престижната верига, с която излезе на трето място във вечната класация. Пред него са единствено Надал и Федерер, който с 20-те си мейджър купи държи рекорда при мъжете. 

Въпросът е докога това ще бъде така. При тази форма, в която се намира Джокович, трудно ще има кой да го спре да спечели поне още два Шлема до края на годината. При условие, че отпишем "Ролан Гарос", който Надал капарира всеки сезон, на "Уимбълдън и US Open Новак изглежда явен фаворит. И ако продължава така, до две години съвсем спокойно може да измести Федерер от върха по спечелени титли от Големия шлем.

Всичко казано дотук е на база изводи след края на Откритото първенство на Австралия. Има обаче и друга гледна точка. Това е едва началото на дългия сезон в календара на АТР.

Тепърва предстоят турнирите на клей, който са изключително изтощителни. А в някои от тях този сезон ще участва и Роджър федерер. Швейцарецът не е фактор на тази настилка, но със сигурност, който го подцени ще сбърка изключително много. Всички си спомняме и колко усилия костваха на Джокович да спечели "Ролан Гарос".

Именно заради това не трябва да се прибързва с генералните заключения след само един мейджър турнир и то в началото на сезона. Сигурното е, че тези трима тенисисти - Джокович, Федерер и Надал, и тази година ще се опитат да си поделят Шлемовете.

Коментар на ESPN, превод "Меридиан мач"


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове







Оцени тази статия:
Джокович показа бъдещето в Мелбърн, до две години може да бъде най-великият Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook