Джокович: Показах най-добрия си тенис, Циципас е звезда (видео)

от в 21:58 на 12.05.2019
Георги Христов

Новак Джокович остана много доволен от спечелването на АТР Мастърс 1000 в Мадрид. Сърбинът не загуби сет по пътя към трофея, а на финала се наложи срещу Стефанос Циципас с 6:3, 6:4. Така той се изравни по брой титли с Рафаел Надал от тази категория състезания - те имат по 33. Освен всичко победата бе под №200 за Джокович от мачове срещу топ 10 опоненти от 290 такива срещи.

"Тази категория турнири са най-големите в нашия спорт заедно с тези от Големия шлем. Това е важен успех за мен," коментира Джокович, който след титлата си през януари на Australian Open, бе достигал само един четвъртфинал. За него титлата е трета в испанската столица след 2011 и 2016.

"Много съм доволен. Вчерашната ми победа в полуфиналите беше много важна за моята увереност. От Австралия насам не успявах да покажа най-добрия си тенис. Не загубих нито сет по време на целия турнир и това ме радва. Показах част от най-добрия си тенис тук," анализира шампионът.

Така Джокович печели 1,202,520 евро от наградния фонд. Той не пропусна да похвали младия си съперник. "Той определено трябва да направи следващата крачка. Много е талантлив. Победи вчера Рафа, а мачът му завърши след полунощ. Не беше толкова подвижен колкото снощи. Вероятно заради тежкия мач, който имаше. За него това обаче е прекрасна седмица, а също и за мен. Надявам се да продължа серията си в Рим," коментира Ноле.

Джокович вече ще натрупа аванс от 4170 точки пред Надал на върха в ранглистата на АТР от понеделник.

Тенисистите с най-много титли:
109 - Джими Конърс
101 - Роджър Федерер
94 - Иван Лендъл
80 - Рафаел Надал
77 - Джон МакЕнроу
75 - Новак Джокович

Най-много титли от АТР Мастърс 1000:
1. Рафаел Надал - 33
Новак Джокович - 33
3. Роджър Федерер - 28
4. Андре Агаси - 17
5. Анди Мъри - 14




Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Показах най-добрия си тенис, Циципас е звезда (видео) Георги Христов
Теми:  
madrid open | мадрид | новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис рекорди | тенис статистика | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook