Джокович преди финала с Алкарас: Той е гладен, аз също съм, нека угощението започне

от в 12:26 на 15.07.2023
Мирела Николова

Новак Джокович остава непобеден на централния корт на Уимбълдън от 2013 г. насам, след като през вчерашния ден записа 34-та последователна победа на "свещената трева" и намери място на пети пореден финал в турнира. В неделния ден обаче ни предстои да станем свидетели на истински тенис спектакъл, тъй като рекордьорът по титли от Големия шлем ще се изправи срещу световния №1 Карлос Алкарас, за когото това ще бъде дебютно участие във финален сблъсък на Откритото първенство на Великобритания. 

"Това може би е най-силно очакваният финал от началото на турнира", коментира 7-кратният шампион в надпреварата. "Алкарас е толкова млад, но вече показва невероятно постоянство, на трева също се представя феноменално. Не мисля, че особено много хора очакваха от него да играе толкова добре на тази настилка, имайки предвид, че играта му е построена и разработена предимно за клей и твърди кортове. Той обаче е изключително успешен в това да се адаптира към настилките и опонента си във всеки един момент.

Наистина поздравления за него. Невероятен играч, страхотен човек и извън корта. Поведението му е чудесно, уважава историята на спорта, уважава тенисистите, абсолютно всички. Няма какво лошо да кажа за него, както и за неговия отбор, семейството му. Гледах малка част от мачовете му в Куинс, но тук той беше особено впечатляващ. Мисля, че много силно разви играта си на трева през последните седмици.

Аз разполагам с повече опит, участвал съм в много повече финали в турнири от Големия шлем в сравнение с него. Въпреки това обаче да не забравяме, че той се намира в страхотна форма, силно мотивиран е, млад е, гладен е. Аз също съм гладен, така че нека угощението да започне", завърши Ноле с усмивка.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович преди финала с Алкарас: Той е гладен, аз също съм, нека угощението започне Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook