Джокович преди финала в Мелбърн: Готов съм да играя, колкото е нужно, за да спечеля

от в 19:50 на 28.01.2023
Мирела Николова

Историята на тениса не познава по-успешен играч на Аустрелиън Оупън от Новак Джокович, който има срещу името си рекордните 9 титли от надпреварата. През утрешния ден той ще излезе в опит да добави още един трофей от Мелбърн към своята богата колекция, като негов съперник във финалната битка ще бъде световният №4 Стефанос Циципас.

Двубоят ще противопостави един срещу друг двамата тенисисти, които нямат загубен мач от началото на сезона, и ще бъде с огромен залог. Изходът от него ще реши кой от двамата ще се изкачи на първата позиция в ранглистата при нейното обновяване в понеделник, а освен това ще има историческо значение, тъй като или Циципас ще запише името си сред носителите на титла от Големия шлем, завоювайки своя дебютен трофей от подобна категория, или Джокович ще постигне 22-ри "мейджър" триумф, с което ще изравни Рафаел Надал по този показател.

Имайки предвид тази възможност пред него, можем да сме напълно уверени, че в утрешния ден сърбинът ще е готов да направи и невъзможното, за да излезе като краен победител. Огромната мотивация, с която е изпълнен Джокера, проличава ясно и от последното му изказване относно предстоящия финален сблъсък:

"Може да се каже, че този финал е очакван, ако вземем под внимание начина, по който се представи всеки от нас в хода на надпреварата. Нямаме особено много тайни помежду си. Той познава моята игра отлично, аз също съм запознат с неговата. Досега не сме играли един срещу друг само на тревна настилка. Циципас вече е много зрял, той е на 25 години и се намира в разцвета на силите си.

Това може да е мачът на живота му, защото има шанс да стане номер едно за първи път в кариерата си и да спечели своята дебютна титла от Големия шлем. Сигурен съм, че ще бъде пределно мотивиран. Играе на изключително високо ниво, а напредъкът му е видим с просто око.

Аз обаче знам как да противодействам, знам каква е печелившата стратегия. Изиграх някои от най-добрите си мачове именно в Мелбърн и фактът, че нямам загубен финал тук, определено ми вдъхва допълнителна доза увереност. Готов съм да играя, колкото е необходимо, за да победя - пет сета, пет часа, без значение. Нямам търпение да изляза на корта", категоричен е бившият номер едно.

Източник: We Love Tennis

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович преди финала в Мелбърн: Готов съм да играя, колкото е нужно, за да спечеля Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | новак джокович | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook