Джокович преодоля Фриц и болките, за да триумфира в петсетова драма

от в 14:39 на 12.02.2021
Диана Андреева

Контузеният Новак Джокович бе на крачка от отпадането, но отново демонстрира, че не се отказво дори и в най-трудните ситуации. Световният номер едно при мъжете се наложи със 7:6(1) 6:4 3:6 4:6 6:2 над американеца Тейлър Фриц и по този начин запази шансовете за защита на миналогодишнота си титла в Мелбърн.

Новак бе на крачка от загубата, а отпадането му щеше да остави следа и в статистиката. За последно световният номер едно бе отпадал преди 1/8-финалите през 2017, когато отстъпи на , а ако погледнем по-назад в историята на Australian Open, от 2006 година насам Джокович винаги се е класирал за четвърти кръг в надпреварата, освен в изданието на турнира преди четири години.

Постоянен от дъното на корта, Джокович изцяло контролираше играта. Печелейки гейм след гейм, сърбинът безпроблемно поведе в резултата с 2:0 сета и по всичко личеше, че това ще бъде поредна рутинна победа за световния номер едно, но в средата на третата част Новак се контузи, а това изцяло промени развоя на двубоя.

Травмата бе пречка на Джокович да се задържа по-дълго в разиграванията, което предостави на Фриц възможност изцяло до поеме двубоя в свои ръце. Американският тенисист си възползваше от контузията на Новак и се стремеше единствено да задържа топката в очертанията на корта, принуждавайки своя опонент да греши. 

По този начин Тейлър съумя да се завърне в резултата, изравнявайки до 2:2 сета, ала Джокович изцяло се завърна в мача. Световниат номер едно се придвижваше безпроблемно по корта, което в комцинация с плътни удари, му позволи да затвори частта, а по този начин и мача в своя полза. В следващия кръг на сърбина му предстои едно никак лесно препятствие, а именно 14-ият поставен в турнира Милош Раонич. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович преодоля Фриц и болките, за да триумфира в петсетова драма Диана Андреева
Теми:  
australian open | джокович | новак джокович | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook