Джокович: Приемам всеки Голям шлем като последен турнир и златен шанс да пренапиша историята

от в 14:43 на 26.08.2023
Мирела Николова

Дори на 36 години Новак Джокович продължава да бъде сред фаворитите за спечелването на големите трофеи, като това важи и за предстоящия US Open. През следващите две седмици балканецът ще атакува своята рекордна 24-та титла от "мейджър" надпревари, а в пресконференцията си преди началото на турнира даде ясно да се разбере, че е пределно мотивиран да напише нова страница в историята.

"Титлите от Големия шлем са най-голямата ми цел в момента. Винаги съм бил откровен за това и не крия, че стремежът ми е да достигна върховата си форма именно в тези турнири. Не знам още в колко надпревари от Шлема ми остава да играя, но ще продължа да се боря. Не съм си поставил лимит за това колко дълго още ще се състезавам.

Същевременно съм наясно, че когато си на 36 години, трябва да цениш повече възможностите, които имаш, да бъдеш здраво стъпил на земята и да подхождаш с нагласата, че това може да е последният ти "мейджър" турнир в кариерата. Приемам всеки Голям шлем, в който участвам, като златна възможност да напиша още една страница в историята. Разбира се, това е от голямо значение за мен", категоричен бе сърбинът.

Впоследствие Ноле коментира и факта, че през миналия сезон трябваше да пропусне Откритото първенство на САЩ, тъй като не бе допуснат да влезе в страната заради ваксинационния си статус.

"Не изпитвах гняв, но когато започна US Open, чувствах известна доза тъга, че не ми бе позволено да се състезавам. Това обаче е в миналото. Не мисля за това какво се е случило през миналата година или през последните няколко сезона. Концентрирам вниманието си единствено върху настоящето. Не бих казал, че отсъствието ми от турнира през 2022-ра ме мотивира допълнително, защото аз винаги имам високи очаквания, вълнение и амбиция да спечеля трофея. Това никога не се променя и не се влияе от случилото се в миналото", добави още балканецът.

Източник: Tennis Majors


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Приемам всеки Голям шлем като последен турнир и златен шанс да пренапиша историята Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook