Джокович продължава защитата на титлата си след успех над Раонич

от в 10:50 на 28.01.2020
Павел Димитров

Защитаващият титлата си Новак Джокович победи в три сета (6:4, 6:3, 7:6 (1)) канадеца Милош Раонич и прогресира към полуфиналите на Australian Open. Там го очаква Роджър Федерер, който по-рано днес отстрани Тенис Сандгрен с 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (8), 6:3 в много оспорван мач. 

Още в първия сет си пролича, че Новак има повече аргументи за победата. Сърбинът беше изключително солиден на свой сервис, като само веднъж се стигна до точка за пробив в полза на Милош. Известният със солидния си сервис Раонич днес имаше доста колебания, като в първия сет на няколко пъти беше на крачка да сдаде подаването си, но някак си оцеляваше. Това продължи до десетия гейм, в който Ноле си изигра правилно картите, проби на 40 и поведе с 1-0 в сетовете.

Втората част вървеше гейм за гейм до 2:1 в полза на сърбина и сервис на Раонич, когато той отново беше пробит. Както и в първия сет, така и сега един брейк беше достатъчен на Джокера - 2-0.

В третия сет Милош подобри сервиса си и печелеше доста по-убедително подаванията си. Джокович, от своя страна, започна да изпитва трудности в своите геймове, но до пробив от страна на канадеца не се стигна. В средата на сета Ноле поиска медицинска почивка заради проблем със зрението и лещите, които носеше. За щастие създалата се ситуация не попречи на сърбина да довърши срещата.

След като в този сет за първи път не видяхме пробив, логично се стигна до тайбрейк, в който Новак затвърди по-добрата си игра и го взе на 1, с което спечели и мача - 3-0.

С успеха на Ноле се сбъднаха и прогнозите на повечето специалисти и анализатори за полуфинал между него и Федерер. Мачът ще е под №50 между двамата, а Джокера има предимство от 26-23 победи. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович продължава защитата на титлата си след успех над Раонич Павел Димитров
Теми:  
australian open | милош раонич | новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook