Джокович с благодарствено съобщение към Кирьос: Оценявам подкрепата ти!

от в 14:27 на 15.01.2022
Мирела Николова

Последните две седмици се превърнаха в истински кошмар за Новак Джокович, който след кацането си на австралийска земя бе задържан в имиграционен хотел поради анулиране на визата. По-късно тя му бе възстановена от съда, но през вчерашния ден му бе отнета повторно по решение на министъра на имиграцията в Австралия Алекс Хоук. Така сърбинът отново бе задържан до неделя, когато ще е последният съдебен процес, който ще реши окончателно съдбата на водача в ранглистата.

Сред най-големите защитници на Новак в последните дни е Ник Кирьос, който вече на няколко пъти се обяви в подкрепа на своя колега, заявявайки категорично, че подобно отношение не е хуманно и че дори се срамува да бъде австралиец след всичко, което се случва в родината му. В последния си подкаст австралиецът разкри, че световният №1 е изразил благодарност към него за подкрепата, като същевременно Ник разкритикува остро мълчанието на останалите тенисисти:

"Новак лично се свърза с мен в Инстаграм, за да ми благодари. Не бях човекът, който той очакваше да го подкрепи пред медиите. Като човек, той очевидно изпитва отчуждение от хората. Изобщо не е приятно да бъдеш в подобна позиция - да чувстваш, че целият свят е срещу теб и сякаш не можеш да направиш нищо правилно.

Ще ви прочета част от съобщението му към мен и сами преценете как се чувства той: "Опитвам се да разбера ситуацията и да имам поне малко обективност, вместо да изстрелвам куршуми на всички страни. Оценявам подкрепата ти. Благодаря ти!". Той дори не иска нещо особено, а просто разбиране, тъй като всички в Австралия са се прицелили в него.

Просто си представете какво изпитва Новак в момента. Чисто човешки той се нуждае от подкрепата на останалите играчи, но я получава от мен? Какво, по дяволите? Циципас, Мъри, Надал - къде е подкрепата ви?", допълни още Ник.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович с благодарствено съобщение към Кирьос: Оценявам подкрепата ти! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | казусът джокович | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook