Джокович с разтърсваща изповед за трудностите, през които е преминал

от в 03:11 на 20.07.2018
Георги Христов

Новак Джокович използва социалните мрежи, за да разкаже на своите фенове за тежките мигове, през които е преминал по пътя към титлата си на Уимбълдън.

"Искам да споделя с всички ви затова как се чувствах в приключението по спечелването на Уимбълдън 2018.

"На първо място, нека ви споделя, че емоцията да прегърна сина ми и жена ми след церемонията по награждаването, беше най-изумителното чувство, на който и да е спечелен турнир от мен.

"Още щом станах баща, една от мечтите ми беше, децата ми да присъстват на трибуните, докато играя. Тази мечта се сбъдна преди дни. Всички ме питат да опиша чувството. Мога да го обрисувам като незабравимо, специално, изпълващо, чудесно, радостно. Но усещането беше най-вече магическо.

"Щом си мислех, че няма как да стане по-хубаво, чух сина ми да вика "Тате, тате!". Тогава просто останах без думи. Емоциите бяха неописуеми. Невъобразимо радостен и щастлив бях. Изключително благодарен съм, че изпитах това.

"Само съм си мечтал да спечеля един ден турнир от Големия шлем пред погледа на моето дете. За моя голяма радост. Тара расте и нямам търпение да ме види наред със Стефан. Всичко за мен бе свързано с тениса преди да стана баща и съпруг. Всичко, което съм постигнал бе свързано с тенис успехите ми.

"Ставайки баща и съпруг, моят "свят" еволюира. Не се е променил, а прерасна в нещо много по-красиво. Разбира се с това наред идват и допълнителни отговорности. Случилото се отключва ново измерение на вътрешната Любов и Енергия, за която не си подозирал, че съществува.

"А най-големият подарък, който получаваш от Господ, е усещането за съпричастност, преданост и привързаност към децата си. Но няма как да го разбереш докато не станеш баща. Нужно е да си открит и готов да се учиш, за да достигнеш "златния баланс" в Живота, към който се стреми всеки.

"За мен това се изразяваше в нуждата да намеря баланс между тениса, приоритетите и семейството ми. Жена ми се отзова и оказа нужната подкрепа и помощ, след като роди Стефан и Тара. Винаги е отделяла нужното време, за да обсъдим нещата, които ме притесняват, да ми помогне и да намерим начин да се чувствам оптимално - давайки най-доброто от себе си вкъщи. Заедно с децата и на тенис корта.

"През 2017 травмата в десния ми лакът беше толкова тежка, че ме извади от състезания за шест месеца. Контузията беше един от проблемите, но по-големият бе свързан с намирането на каквато и да е било мотивация. Нямах затруднения да тренирам и ми беше приятно на корта, но имах психологически затрудения щом трябваше да се състезавам.

"Един ден ще споделя повече подробности за тези предизвикателства, които беше нужно да преодолея и как съм се чувствал.

"Винаги съм уважавал хората, които успяват да споделят за моментите си на слабост като повратни точки, от които черпят сила и това мотивира много други по света. Бил съм уязвим толкова често в последните няколко години. И все още съм. Не се срамувам от това. Напротив. Това ме прави дори по честен към себе си и всички останали. Позволява ми да бъда по-близо до другите и да анализирам случилото се вътре в мен. Щом осъзнах това, сега имам възможност да създам стратегия за справяне с този проблем. И така да продължа напред по-силен. По-мъдър и щастлив като човек.

"Изключително благодарен съм за усилията и отдадеността, които положиха много хора край мен в последните години, за да мога да си върна тенис нивото и това да ме отведе до титла от Големия шлем.

"Искам да изразя моята безкрайна обич, респект и признателност на всички хора, които вярваха в мен и ми помогнаха отново да спечеля трофея от Уимбълдън. Истински Благословен съм да премина през това изключително приключение, подкрепян от толкова хора по целия свят.

"Обичам Ви, Обичам Тениса, Обичам Живота - Новак.

P.S. Вкусът на тревата на Уимбълдън е чудесен отново. Бих добавил и малко авокадо, за да стане перфектен!"


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович с разтърсваща изповед за трудностите, през които е преминал Георги Христов
Теми:  
новак джокович | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook