Джокович: Само в мача си срещу Григор Димитров изпитах напрежение

от в 14:46 на 25.01.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остави страхотни впечатления с играта си през първите седмици от сезона, но за съжаление, австралийското му лято приключи в събота, след като жребият не бе никак благосклонен към него и го срещна с деветкратния шампион Новак Джокович още в третия кръг на Аустрелиън Оупън. Въпреки огромното предизвикателство пред себе си българинът се представи на много високо ниво, показателен за което е фактът, че именно той е тенисистът, който е спечелил най-много геймове дотук в надпреварата срещу големия фаворит. 

Още след края на двубоя им в събота Ноле отдаде дължимото на родния ни представител, а днес отново спомена въпросния мач, определяйки го като сблъсъка, в който е изпитал най-сериозна доза напрежение. В интервю за Eurosport Барбара Шет попита сърбина как успява да извади наяве най-добрия си тенис в точките с най-голяма тежест, имайки предвид как именно тогава останалите играчи най-често се сриват, а ето и какъв беше отговорът на 21-кратния шампион от Шлема:

"Повярвай ми, аз също изпитвам напрежение в тези моменти, при всички ни е така. Понякога се случва така, че в някои важни мигове правиш двойна грешка или пък играеш по-пасивно, което позволява на съперника ти да вземе преимущество. За щастие, не ми се случваше често през изминалата седмица и половина. Може би единствено в двубоя срещу Григор Димитров изпитах напрежение, както и от части във втория си мач.

В последните си две срещи обаче се представих изключително силно в решителните моменти и именно това е посланието, което искам да изпратя на своите опоненти - знам, че те не пропускат моите мачове, аз също следя техните. Вече сме във фазата на най-добрите четирима и нямам търпение да изляза отново на корта", сподели бившият номер едно, който разполага с възможност да се завърне на челната позиция при триумф в неделя.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Само в мача си срещу Григор Димитров изпитах напрежение Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | григор димитров | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook