Джокович ще гони първи трофей от близо година и 15-а победа срещу Чилич

от в 07:26 на 24.06.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович се изправя срещу хърватина Марин Чилич в първия си финал от близо година насам, като двамата ще се срещнат не преди 16:30 часа българско време на Централния корт на турнира в Куинс от ATP 500.

Това ще бъде и страхотен шанс на Джокера да завоюва трофея преди Уимбълдън и да започне много уверено третия турнир от "Големия шлем" за годината. За последно сърбинът игра финал в Ийстбърн през изминалата година, който в крайна сметка спечели след успех срещу Гаел Монфис на финала.

Оттогава той имаше проблеми с травми и не игра дълго време, а след завръщането си имаше проблеми с намиране на най-добрата форма.

По-рано през седмицата Джокера влезе в "клуб 800", след като записа 800-ата победа в кариерата си и стана едва десетият играч в историята на тениса, който е постигнал това постижение на сметката си. 

Ако успее да победи Чилич на финала днес, той ще завоюва своя 69-и трофей в своята кариера.

Чилич игра финал в Лондон през миналия сезон, но в крайна сметка тогава загуби от Фелисиано Лопес. Днес хърватинът ще има пред себе си шанс да вземе поправителен, но няма да има никак лесен сблъсък със сърбина. 

Той има пред себе си вече един трофей в Лондон през 2012 година, когато Давид Налбандян бе дисквалифициран, макар че имаше аванс със сет, след като при яростта си ритна по крака едно от официалните лица. 

Това е четвърти финал за хърватина, след като той има и два загубени в същия турнир. 

Статистиката между двамата е убийствена в полза на Джокера - 14 победи и само 1 загуба.

Гледайте мача онлайн тук!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович ще гони първи трофей от близо година и 15-а победа срещу Чилич Калоян Пламенов
Теми:  
марин чилич | новак джокович | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook