Джокович: Синът ми обича да ме плаши, като изпълнява форхенд по подобие на Надал

от в 15:15 на 04.07.2022
Мирела Николова

Новак Джокович е разказвал как синът му Стефан е огромен почитател на най-големия му съперник - Рафаел Надал, като това си пролича и от кадрите от съвместната тренировка, която проведоха Ноле и седемгодишното дете преди няколко дни. Там се вижда как Стефан използва ракета Babolat - същата марка ракети, с които играе Матадора. Нещо повече - техниката му на изпълнение на форхенд е идентична с тази на рекордьора по титли от Големия шлем, който завършва движението си над главата и така успява да генерира още по-голямо количество топспин в ударите си. 

През вчерашния ден Джокович разказа как наследникът му нарочно прилага именно тази техника, за да "плаши" своя баща, докато играят един срещу друг, и често отказва да се вслуша в съветите му да я промени.

"Той обича да прави това. Харесва му да ме плаши, като изпълнява форхенд по подобие на Рафа, завършвайки движението над главата. Знае, че не ми допада да прави точно това. Опитвам се да го науча да спира ръката си над рамото. Понякога се вслушва в думите ми, но доста често ми прави на инат. Винаги се смеем в тези ситуация, защото той е наясно, че не ми е приятно. Това са само част от забавните моменти на корта, които имаме заедно с него.

Сега той е напълно запленен от тениса и всичко, свързано с този спорт. Гледа мачове, анализира, мисли как може да играе по-добре. Миналата вечер, преди да заспи, ме попита относно разликата между размерите на ракетите, наплитането и вида на кордажа. Влюбен е в спорта. Изцяло по негово желание започна да играе. Никога не съм го притискал да отиде да тренира. Когато поиска, винаги се опитвам да намеря начин да бъда до него и да играем заедно. Разбира се, винаги ще го подкрепям по всички възможни начини.

Ако има желание, ще се опитам да му помогна да стане професионален тенисист, но в случай че наистина го иска. Все още обаче е много рано да говорим за нещо подобно. Та той дори не е навършил осем години. Важно за мен е, че имаме тази силна връзка баща-син, че той се наслаждава на живота и че се забавлява", завърши шесткратният шампион на Уимбълдън.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Синът ми обича да ме плаши, като изпълнява форхенд по подобие на Надал Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | стефан джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook