Джокович след отпадането: "Това е един от най-лошите ми мачове Шлема; шокиран съм от играта си

от в 15:24 на 26.01.2024
Елеонора Александрова

Яник Синер извърши истински тенис подвиг, като стана първият тенисист от 2195 дни насам, победил Новак Джокович на Аустрелиън Оупън. Световният номер 4 диктуваше изцяло събитията в мача, като не допусна нито един пробив срещу именития си съперник и го надигра с 6:1, 6:2, 6:7(6), 6:3 така той стана първият италианец, стигнал до финал в Мелбърн, като последното му препятствие ще бъде Даниил Медведев, който победи Александър Зверев, за когото това ще е трети финал в надпреварата.

10-кратният шампион на Откритото първенство на Австралия пък не спести критики спрямо себе на въпроса на какво се дължи загубата днес и призна как това е било едно от най-разочароващите представяния изобщо в неговата кариера:

"На първо място искам да поздравя Синер, че направи страхотен мач и се представя невероятно по време на целия турнир, заслужи си мястото на финала. Той изцяло ме надигра днес. Аз бяха шокиран от нивото си на игра днес, но в лошия смисъл. Не играх правилно в първите два сета. Смятам, че това беше един от най-лошите ми мачове на турнири от Големия шлем. Не е много приятно чувството да играеш по такъв начин, но в същото време уважение към Яник, че направи всичко по-добре от мен. Опитах се да вдигна нивото си на игра на третия сет, като спасих мачпойнт по време на тайбрека, но в четвъртия сет загубих много лошо гейм, в който водех с 40-0. Освен това и вятърът бе срещу мен. Като цяло представянето ми не беше добро. Предполагам в такива моменти ти просто търсиш спокойствие, но в същото време се опитваш да вдигнеш настроението си и нивото си на игра. Точно това опитах. Публиката беше страхотна и смятам, че беше честна спрямо нас и подкрепяше както мен, така и Яник."

На въпроса на какво се дължи представянето - дали на нещо цялостно или просто на факта, че не е имал ден, Джокера отговаря:

"Честно казано по време на целия турнир не играх добре. Някои мачове, като например този срещу Маннарино, бяха чудесни, но в повечето мачове не играх на ниво. Знам как да играя в Австралия, така че се изненадах от първите два сета (срещу Синер), но от друга страна не се чувствах оптимално на корта по време на турнира. Някои хора ще кажат, че полуфинал е чудесно постижение, но аз винаги очаквам най-доброто от себе си. Днес не беше денят."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович след отпадането: "Това е един от най-лошите ми мачове Шлема; шокиран съм от играта си Елеонора Александрова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | интервюта | новак джокович | Пресконференции | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook