Джокович след полуфинала с Фриц: Не искам да съм песимист, но днес не се чувствах добре

от в 22:24 на 19.11.2022
Мирела Николова

В петъчния ден Новак Джокович показа признаци за физически дискомфорт, след като на няколко пъти по време на двубоя си срещу Даниил Медведев в Торино той имаше нужда от повече време, за да си поеме въздух между разиграванията, а в една от почивките едната му ръка бе забелязана да трепери. След края на срещата сърбинът успокои феновете си, че не става въпрос за заболяване или контузия, а за изтощение, продиктувано от продължителните размени с Медведев. По време на днешния си полуфинален сблъсък срещу Тейлър Фриц той отново не бе в най-добрата си физическа кондиция, но въпреки това успя да измъкне крайната победа след два тайбрека.

"Първо, искам да изкажа благодарности към публиката за подкрепата - тя се усети особено силно в края на втория сет. Надявам се да сте се насладили на времето си в залата. Не искам да съм песимист, но днес не се чувствах добре, особено в размените от основната линия. Очаквам от себе си да бъда на друго ниво. За моя радост, във важните моменти успявах да разчета намеренията му, да запазя хладнокръвие и в крайна сметка да завърша мача в своя полза. Не са много моментите, в които имам възможността да споделям тези емоции с децата си. Надявам се да са наясно с това какво се случва", коментира в интервюто си на корта Джокович, който спечели пред погледа на сина си Стефан и дъщеря си Тара.

"Физическото ми състояние очевидно е различно от голяма част от останалите ми мачове, в които влизам много по-свеж", допълни на последвалата си пресконференция петкратният шампион в турнира. "След вчерашната си битка с Медведев, продължила над три часа, усещах краката си тежки в известна степен, малко по-трудно ми беше да се движа в сравнение с предходните дни и седмици. Знаех, че няма да бъда особено свеж на старта на двубоя и че ще трябва да намеря начин да приспособя играта си заради ограниченото си време за реакция. Не се чувствах много добре, но не бях и твърде зле. Даже напротив - бях готов да играя още един сет, ако се беше наложило", обясни Ноле.

Източник: We Love Tennis

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович след полуфинала с Фриц: Не искам да съм песимист, но днес не се чувствах добре Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook