Джокович след титлата на АО: Вярвате или не, наистина бях скъсал коремен мускул

от в 17:07 на 21.02.2021
Мирела Николова

Новак Джокович спечели своята девета титла на Откритото първенство на Австралия и затвърди позицията си на Краля на Мелбърн. Във финалния мач той смаза съпротивата на Даниил Медведев и закономерно вдигна 18-ти трофей от Големия шлем, с което се приближава само на 2 стъпки от своите вечни съперници - Роджър Федерер и Рафаел Надал. 

Тазгодишният Аустрелиън Оупън беше като влакче на ужасите за световния №1, който беше на крачка от отпадането в третия кръг на турнира, след като получи болезнена контузия в абдоминалната област. След края на мача си срещу Фриц сърбинът дори изрази съмненията си за разкъсване на мускул и още на следващия ден се подложи на ядрено-магнитен резонанс, резултатите от който така и не бяха оповестени публично. Единственото сигурно обаче е, че въпреки всичко Джокович намери сили в себе си да покаже на какво е способен в хода на надпреварата, като с всеки изминал мач изглеждаше все по-застрашително и бе все по-близо до най-добрата си форма. 

На пресконференцията си след края на първия за годината турнир от Шлема Джокера сподели повече детайли около това през какво е трябвало да премине през тези две седмици, за да държи в ръце трофея днес.

"Може би мнозина от вас няма да повярват, но аз наистина скъсах коремен мускул. Никога не ми се беше случвало. Миналата събота направих ядрено-магнитен резонанс и прегледът показа, че има скъсване. Всички се съмняваха, но не бяха прави. Играех на инжекции и силни обезболяващи. Хората сме различни, може би имам способността да се лекувам по-бързо, не знам. Беше ми много тежко, тъй като лежах по 10 часа на ден на лекарската кушетка. От голяма полза ми беше денят почивка между отделните кръгове. Също така искам за пореден път да отправя огромни благодарности към физиотерапевта ми, без когото нищо от случилото се днес нямаше да бъде реалност. Утре ще направя отново изследвания и няма да играя известно време, за да се възстановя."

"Не знам колко време ще си почивам. Колкото отнеме, толкова. Поех сериозен риск, беше опасно. Ако това не беше Откритото първенство на Австралия, нямаше да рискувам здравето си", отново призна Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович след титлата на АО: Вярвате или не, наистина бях скъсал коремен мускул Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook