Джокович след вчерашната загуба: През последните дни имам проблеми с китката

от в 17:49 на 26.09.2022
Мирела Николова

Новак Джокович впечатли с играта си, която демонстрира при завръщането си на корта в събота, когато записа две последователни победи на сингъл и на двойки след над двумесечно отсъствие. Ден по-късно сърбинът се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим, но бе далеч от показаното ниво предходния ден и инкасира поражение в последователни сетове. По време на срещата 21-кратният шампион от Шлема даде индикации, че изпитва дискомфорт в китката на играещата игра, а на пресконференцията си след двубоя сподели и подробности около физическото си състояние.

"През последните 4-5 дни имам проблеми с китката, но досега успявах да държа ситуацията под контрол. Най-вероятно последните 2 мача, които изиграх, оказаха своя ефект върху състоянието ми. Днес не ми беше никак лесно. Не можех да сервирам оптимално и началният ми удар не бе толкова бърз и точен, колкото бих искал да бъде", коментира доскорошният номер едно.

Относно плановете си до края на сезона Джокович добави: "Целта ми е да успея да се класирам за Финалния Мастърс в Торино. Мисля, че съм в добра позиция. Ще участвам на турнирите в Тел Авив и Нур Нур Султан, а след това програмата ми предвижда да играя на Мастърса в Париж и в Торино. Предстои да видим дали графикът ми ще остане същият, или ще има промени".

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович след вчерашната загуба: През последните дни имам проблеми с китката Мирела Николова
Теми:  
atp | laver cup | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook