Джокович след загубата от Медведев: Бях победен от по-добър играч; загубата боли

от в 00:53 на 04.03.2023
Мирела Николова

През вчерашния ден станахме свидетели на 14-ия епизод от съперничеството между Новак Джокович и Даниил Медведев, които се изправиха един срещу друг в полуфиналната фаза на надпреварата в Дубай. Въпреки че бе спечелил последните 4 мача срещу руснака, вчера световният №1 не успя да покаже най-доброто, на което е способен, и остана на крачка от финала след двусетово поражение, като това бе и неговата първа загуба от началото на сезона. След края на сблъсъка сърбинът призна, че е бил надигран от своя опонент, на когото отдаде дължимото за днешния му успех:

"Днес загубих срещу по-добър тенисист. Наясно съм, че не играх добре в някои решителни моменти, но това беше продиктувано от високото качество на игра, което той предложи. За съжаление, в първия сет допуснах няколко изключително груби грешки, с които му подарих втория пробив, но това е тенисът. Трябва да си вземеш поуките от загубите и да се надяваме, че следващия път ще бъда по-добър.

Даниил успява да изстиска неточности от всички тенисисти, принуждавайки ги да сгрешат, защото точно това е неговият стил на игра. Успява да го направи по впечатляващ начин. Той е много търпелив, изключително добре подготвен физически, също така се придвижва много добре за ръста си. Бекхендът му е едно от най-постоянните оръжия в съвременния тенис.

Изпращам изминалата седмица с множество позитивни емоции. Начинът, по който се чувствах през цялото време, ме кара да изпитвам огромно удовлетворение от настоящото състояние на тялото ми, защото не знаех какво да очаквам при завръщането си след контузия. Чувствам се много доволен.

Подхождам към всеки един турнир, всеки един мач изключително сериозно. Отдал съм целия си живот на това и заради това, разбира се, че загубата боли. Всеки мач има значение за мен, но в същото време трябва да продължиш напред. Хубавото в тениса е, че винаги имаш следваща възможност. Има толкова много надпревари в календара. Нямам търпение за предизвикателствата, които предстоят. 

Все още съм очакване на новини от Америка. Ако не бъда допуснат, то ще се насоча към турнирите на клей. Вероятно Мастърсът в Монте Карло ще бъде първият. Ако именно това е ситуацията, то ще си взема почивка и ще се подготвя добре. Клеят е най-взискателната настилка - най-бавно се привиква към нея в сравнение с която и да е друга", завърши Ноле, който все още не е сигурен дали ще бъде допуснат до участие на предстоящите през март Мастърси в Индиън Уелс и Маями заради отказа си да се ваксинира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович след загубата от Медведев: Бях победен от по-добър играч; загубата боли Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | дубай | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook