Джокович-старши: Новак ще бъде дори по-силен отпреди; той ще спечели още 10 Шлема

от в 03:20 на 11.01.2022
Калоян Соколов

Вчерашният ден се оказа един от най-щастливите някога за Новак Джокович, след като той спечели делото срещу правителството на щата Виктория и така сърбинът беше незабавно освободен от имиграционния хотел, в който прекара последните 72 часа и визата му се призна за легитимна. Това позволи на Джокович да придобие статут на редовно пребиваващ в Австралия, а световният номер едно веднага се възползва от момента и отиде да потренира на кортовете в "Мелбърн парк". Все пак 20-кратният шампион от Шлема може и да не взема участие на Аустрелиън Оупън, ако министърът по имиграционните въпроси Алекс Хоук вземе еднолично решение, че Ноле няма място в пределите на страната.

Семейството на големия шампион пък веднага свика пресконференция и отговори на някои от най-задаваните въпроси през последните дни, като Сърджан Джокович отново беше в центъра на събитията и се отчете с поредната си доза от високопарни изказвания, а ето какво точно гласяха част от тях:

"Тенисът е индивидуален спорт, но Новак получи подкрепата на много негови колеги, като включвам в това число и Кирьос, с когото в миналото са имали разногласия. Анди Мъри също е на наша страна, а ние имаме хубава връзка с неговото семейство от времето, когато двамата със сина ми играеха на юношеските турнири.

Истината е, че дори противниците на Ноле са вече в нашия лагер, защото нямаше как да устоят на целия обществен натиск в негова подкрепа и виждам как хората в целия свят застават зад каузата му. Те виждат в него един борец за свобода и няма континент, в който не е получил любовта на хората.

Надявам се тази медийна изява да бъде един преломен момент и следващата ни пресконференция да се проведе, след като моят син вече е спечелил 21-вата си титла от Големия шлем и се е превърнал в най-великия за всички времена. Семейство Джокович никога не се предава и няма да бъдем поставени на колене, така че Новак ще получи огромен прилив на сили от случилото се и му предстои да спечели още десет "мейджър" титли" - завърши бащата на Джокера.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович-старши: Новак ще бъде дори по-силен отпреди; той ще спечели още 10 Шлема Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | интервюта | любопитно | мелбърн | новак джокович | сърджан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook