Джокович стартира трудно, но надхитри Куевас и се поздрави с нова чиста победа

от в 18:19 на 03.06.2021
Диана Андреева

Бавно начало, но успешен край за световния номер едно Новак Джокович в Париж. Сърбинът започна трудно, но демонстрира класата си и успя да намери място в следващия етап на Ролан Гарос 2021. Победата на Ноле дойде след 6:3 6:2 6:4, а от другата страна на мрежата се намираше един от ветераните в мъжкия тенис и специалист на клей - Пабло Куевас. Джокович все още не знае името на противника си в трети кръг, а той ще бъде определен след края на двубоя между Джеймс Дъкуорт и Ричард Беранкис. 

Мачът започна на много високи обороти. Но сякаш несигурен в сервиса си, Джокович позволяваше на опонента си да контролира играта на ретур. Куевас се възползва от създалата се възможност и поведе с пробив, но авансът му мигновено бе заличен от 18-кратният шампион от Големия шлем. Силите на корта се изравниха, ала в един малко по-слаб гейм от страна на Пабло, Ноле поведе с брейк и макар и трудно, изпрати първия сет на сметката си. 

Втората част се разви много по-динамично. Джокович бе безкомпромисен във всеки един аспект от играта си, докато неговият опонент, повлиян от разочарованието, породено от развоя на откриващия сет, допускаше грешка след грешка. Закъсняващ за всеки удар, Куевас спечели едва 14 точки и без да създава каквито и да е затруднения на своя противник, се предаде с 6:2. 

Аналогично се разви и последната част от мача. Новак продължаваше да показва безгрешен тенис. Дори и когато използваше своето най-голямо оръжие, а именно бекхендът, Куевас не успяваше да затруднява своя противник. След нова серия от печеливши удари Ноле не позволи ранният му брейк аванс да бъде заличен и по този начин в крайна сметка се поздрави с успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович стартира трудно, но надхитри Куевас и се поздрави с нова чиста победа Диана Андреева
Теми:  
новак джокович | пабло андухар | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook