Джокович: Съперничеството ми с Алкарас е сравнимо само с ранните ни мачове с Надал

от в 19:25 на 21.08.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович вече неколкократно заяви как Карлос Алкарас притежава най-доброто от играта на всеки един от членовете на Голямата тройка и никога не се е изправял срещу подобен съперник. 23-кратният "мейджър" носител трябваше да претърпи тежко поражение от младока във финала на Уимбълдън, но вчера надделя в поредната епична битка между двамата, триумфирайки в 4-часово тенис зрелище, за да се поздрави с трофея от Мастърса в Синсинати.

Впоследствие Ноле отново засипа световния номер едно с похвали и призна как интензитетът на съперничеството му с него е сравним единствено с неговите ранни битки срещу Рафаел Надал:

"Както вече казах, то не мисля, че съм играл много подобни двубои в живота си. Може би мога да сравня мача с 5-сетовия си сблъсък за титлата на Аустрелиън Оупън срещу Надал през 2012-а година. Да, днес играхме само три сета, но пък прекарахме близо 4 часа на корта и определено имах усещането, че играя финал от Големия шлем, че дори и повече от това, ако трябва да бъда честен.

Истината е, че изпитвам сходно чувство, като това от битките ми с Надал в пика на нашите кариери, когато излизам на корта срещу Алкарас. Всяка една спечелена точка е с цената на максимални усилия, всяко едно разиграване се превръща в битка и усещаш как едва ли ще спечелиш повече от пет лесни точки в хода на цялата среща.

Просто трябва да си заслужиш успеха във всяко едно разиграване, всеки един удар е от огромно значение, независимо при какви условия се играе" - сподели Джокович в шампионската си пресконференция.

Източник: Tennis Мajors

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Съперничеството ми с Алкарас е сравнимо само с ранните ни мачове с Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | новак джокович | рафаел надал | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook